Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
569
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2011
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
569
artykuł:
Znajomość i rozumienie przez konsumentów informacji zawartych na opakowaniu produktów mleczarskich
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Wojtal S.
,
Zdun N.
,
Bragiel N.
)
artykuł:
Wpływ temperatury suszenia na aktywność przeciwutleniającą pędów i liści morwy białej (Morus alba L.)
(
Przeor M.
,
Flaczyk E.
)
artykuł:
Znaczenie wybranych obszarów zarządzania w produkcji owoców
(
Czernyszewicz E.
)
artykuł:
Wpływ stopnia zagęszczenia soków truskawkowych na zmiany wybranych wyróżników jakościowych podczas przechowywania
(
Kalisz S.
,
Mitek M.
,
Cendrowski A.
,
Leskiewicz M.
)
artykuł:
Przewodność elektryczna właściwa jako parametr stopnia dezintegracji komórek tkanki miąższu jabłka poddanego działaniu pulsacyjnego pola elektrycznego
(
Wiktor A.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Chudoba T.
)
artykuł:
Pojemność przeciwutleniająca wybranych soków rynkowych
(
Kruszewski B.
,
Szymanowski A.
)
artykuł:
Spożycie wymienników węglowodanowych oraz błonnika pokarmowego i jego frakcji przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych
(
Komolka P.
,
Gorecka D.
)
artykuł:
Właściwości fizyko-chemiczne i sensoryczne chrupek pszennych smażonych w olejach wysokooleinowych
(
Gornicka E.
,
Kita A.
)
artykuł:
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego świeżych, niepasteryzozwanych, wyciskanych soków owocowych i warzywnych dostępnych w handlu
(
Sokolowska B.
,
Chotkiewicz M.
,
Niezgoda J.
,
Dekowska A.
)
artykuł:
Porównanie spożycia składników odżywczych przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych
(
Komolka P.
,
Gorecka D.
)
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna jednodniowych soków marchwiowo-selerowych
(
Gientka I.
,
Brun A.
)
artykuł:
Właściwości rekonstytucyjne suszonych próżniowo truskawek
(
Ciurzynska A.
,
Janowicz M.
,
Piotrowski D.
,
Pomaranska-Lazuka W.
,
Sitkiewicz I.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Skład frakcji tłuszczowej wybranych produktów przekąskowych
(
Derewiaka D.
,
Gorska J.
)
artykuł:
Instrumenty jakości w produkcji pierwotnej, a zdrowotność i bezpieczeństwo mleka surowego
(
Stec S.
,
Baran J.
,
Zrodlo-Loda M.
)
artykuł:
Sok z buraków cukrowych jako surowiec do otrzymywania etanolu
(
Gruska R.
,
Stanisz M.
,
Wawro S.
,
Iciek J.
)
artykuł:
Wybrane prozdrowotne składniki czekolady
(
Kruszewski B.
,
Markiewicz E.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Zmiany temperatury w komorach wędzarniczo-parzelniczych podczas procesu wędzenia kiełbasy śląskiej
(
Sterczynska M.
,
Dolata W.
,
Kubiak M. S.
,
Piotrowska E.
)
artykuł:
Ocena jakości mikrobiologicznej mięsa ślimaków (Helix aspersa MULLER) po wstępnym przetworzeniu oraz jej zmiany w trakcie przechowywania zamrażalniczego
(
Walczak Z.
,
Czerwinska E.
)
artykuł:
Emisja akustyczna zarejestrowana różnymi sensorami podczas łamania ciastek
(
Marzec A.
,
Kowalska H.
,
Ziolkowski T.
)
artykuł:
Próba doboru właściwej ilości inokulum wprowadzanego do medium hodowlanego w aspekcie najwyższej aktywności lipolitycznej płynu pohodowlanego
(
Krzyczkowska J.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne jogurtów otrzymanych z dodatkiem prebiotyków
(
Gustaw W.
)
artykuł:
Wpływ przepływu roztworu osmotycznego o ruchu laminarnym i innych warunków procesu na odwadnianie osmotyczne jabłek
(
Kowalska H.
,
Marzec A.
,
Kuniewicz J.
)
artykuł:
Wpływ składu surowcowego na wybrane właściwości fizyczne filmów sojowych
(
Galus S.
,
Zielinski P.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Postrzeganie konsumenckie jakości produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego na podstawie wyników badań jakościowych
(
Sajdakowska M.
,
Gutkowska K.
,
Zakowska-Biemans S.
)
artykuł:
Wpływ przygotowania surowca i sposobu suszenia na jakość sensoryczną suszu truskawkowego
(
Piotrowski D.
,
Kostyra E.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Zmiana składu produktów spożywczych z perspektywy konsumenta
(
Jezewska-Zychowicz M.
,
Czarnacka-Szymani J.
)
artykuł:
Wpływ procesu prażenia na zanieczyszczenie kaw robusta wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą GC-MS
(
Ciecierska M.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Wpływ metody suszenia próżniowego na proces rehydracji wysuszonych truskawek
(
Piotrowski D.
,
Godlewska A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.