Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2015
Tom
25
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Wykorzystanie ziarna pszenżyta w przemyśle fermentacyjnym
(
Achremowicz B.
,
Puchalski C.
,
Haber T.
)
artykuł:
Zastosowanie różnicowej kalorymetrii skaningowej w analizie żywności
(
Zontala K.
,
Lopacka J.
,
Lipinska A.
,
Sakowska A.
)
artykuł:
Analiza czasu zamrażania wybranych warzyw przy zmiennych parametrach procesu zamrażania
(
Palacha Z.
,
Swistak G.
)
artykuł:
Handel rolno-żywnościowy, zwłaszcza z państwami unijnymi, w dziesięć lat po akcesji Polski do Unii Europejskiej
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Sklepy wielkopowierzchniowe jako integralne ogniwo łańcucha dostaw
(
Zebrowski W.
,
Piatkowski A.
)
artykuł:
Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej do kontroli wzrostu pleśni toksynotwórczych oraz usuwania mikotoksyn z produktów mlecznych
(
Szosland-Faltyn A.
,
Krolasik J.
)
artykuł:
Charakterystyka wiązania wody przez błonnik kakaowy
(
Miastkowski K.
,
Bakoniuk J. R.
,
Czaplicka M.
,
Obidzinski S.
)
artykuł:
Badania chromatograficzne GC-FID zawartości kwasów tłuszczowych w pestkach wybranych owoców drzew pestkowych
(
Starzycki M.
,
Starzycka-Korbas E.
,
Miry A.
,
Sterczynska M.
,
Jakubowski M.
)
artykuł:
Ocena jakości wybranych produktów żywnościowych za pomocą metod wizyjnych
(
Madej-Lachowska M.
,
Szwedziak K.
,
Polanczyk E.
,
Piechaczek N.
)
artykuł:
Badania procesu brykietowania mieszanin materiałów odpadowych pochodzenia roślinnego
(
Obidzinski S.
,
Kobylinski M.
,
Dec D.
,
Piekut J.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju użytego mieszadła na zapotrzebowanie mocy mieszania oraz zmiany lepkości pozornej roztworów mączki chleba świętojańskiego
(
Kabzinski M.
,
Ptaszek P.
,
Ptaszek A.
,
Grzesik M.
)
artykuł:
Ochrona konsumentów jako standard bezpieczeństwa obrotu gospodarczego
(
Karpiuk M.
)
artykuł:
Badania pomp zębatych wykorzystywanych do przetłaczania cieczy spożywczych w aspekcie odciążenia przestrzeni zasklepionej
(
Bienczak A.
,
Marcinkiewicz J.
,
Obidzinski S.
)
artykuł:
Jakość sensoryczna kapusty głowiastej i selerów korzeniowych w zależności od odmiany i przechowywania
(
Wrzodak A.
,
Grzegorzewska M.
)
artykuł:
Matematyczne modelowanie kształtu nasienia gorczycy białej(Sinapis alba L.)
(
Mieszkalski L.
,
Zuk Z.
,
Szczyglak P.
)
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część VI. Problematyka finansów publicznych w ujęciu wybranych przedstawicieli XIX-wiecznej niemieckiej myśli ekonomicznej
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
)
artykuł:
Charakterystyka fizyczna spienionych układów spożywczych na bazie białka jaja kurzego i pektyny jabłkowej
(
Kruk J.
,
Ptaszek P.
,
Grzesik M.
)
artykuł:
Właściwości funkcjonalne i technologiczne inuliny i fruktooligosacharydów
(
Dybkowska E.
,
Zalewska E.
)
artykuł:
Wpływ metody zamrażania na barwę, zawartość chlorofili i teksturę produktów liofilizowanych
(
Fiutak G.
,
Macura R.
,
Michalczyk M.
,
Surowka K.
)
artykuł:
Napoje izotoniczne w diecie sportowców
(
Szwedziak K.
,
Polanczyk E.
,
Szwancarz M.
,
Zurawska A.
)
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna produktów zbożowych dostępnych na rynku województwa podlaskiego
(
Dec D.
,
Stefaniak M.
,
Obidzinski S.
,
Piekut J.
)
artykuł:
Ogólna charakterystyka i technologiczne wykorzystanie nasion szarłatu. Część I. Ogólna charakterystyka szarłatu
(
Achremowicz B.
,
Ceglinska A.
,
Haber T.
,
Holownia J.
,
Just K.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Stan rynku żywności regionalnej i tradycyjnej w Polsce
(
Wozniczko M.
,
Piekut M.
)
artykuł:
Monitorowanie i kontrola temperatury w przemyśle spożywczym z wykorzystaniem promieniowania elektromagnetycznego w zakresie podczerwieni
(
Piwinska M.
,
Zaremba R.
)
artykuł:
Zastosowanie diagramu Ishikawy jako narzędzia doskonalenia jakości produktów spożywczych
(
Kowalska M.
,
Pazdzior M.
)
artykuł:
Ocena jakości wizualnej w przemyśle spożywczym
(
Kolomanska K.
)
artykuł:
Matematyczne modelowanie konstrukcji mebli gastronomicznych, restauracyjnych i hotelowych z wykorzystaniem sześcianu jednostkowego
(
Mieszkalski L.
)
artykuł:
Wpływ błonnika jabłkowego na jakość fizyczną i sensoryczną wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych
(
Zbikowska A.
,
Onacik-Gur S.
,
Kowalska M.
)
artykuł:
Jakość sensoryczna i wartość odżywcza wegańskich substytów mleka krowiego
(
Hoffmann M.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Nie tylko przyprawy przedłużają trwałość mięsa
(
Gantner M.
,
Stokowska A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.