Department of Health Promotion, Department of Dietetics, Faculty of Public Health, Medical University of Silesia, Katowice, Poland
Bibliografia
1. Kiedlik D, Fal A. Podstawy zdrowia publicznego. W: Felińczak A, Fal A (red.). Zdrowie publiczne. Wrocław: Akademia Medyczna im. Piastów Śląskich; 2010: 9–11.
2. Opolski J. Zdrowie publiczne. Wybrane zagadnienia, t. 1. Warszawa: Szkoła Zdrowia Publicznego CMPK; 2011.
3. Macpherson C, Meslin F, Wandeler A. Dog, Zoonoses and Public Health. New York: CABI Publishing; 2000.
4. Reader’s Digest Eurodata – a Consumer Survey of 17 European Countries, Reader’s Digest Association, London, 1991.
5. 2011–2012 National Pet Owners Survey. American Pet Products Association, Greenwich, 2011.
7. WHO Technical Report Series: WHO expert consultation on rabies. Geneva: WHO Library Cataloguing-in-Publication Data; 2004.
8. Kłapeć T, Cholewa A. Zagrożenia dla zdrowia związane ze stosowaniem nawozów organicznych i organiczno-mineralnych. Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu, 2012; 18(2): 131–136.
9. Lis H, Górski K. Ocena sytuacji epizootiologicznej wścieklizny na terenie Europy w 2011 r. Życie Weterynaryjne, 2013; 88(4): 309–312.
11. Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego: Państwowy Zakład Higieny, Zakład Epidemiologii, Pracownia Monitorowania i Analizy Sytuacji Epidemiologicznej, Meldunki roczne, na: http://www.pzh.gov.pl/ oldpage/epimeld/index_p.html (dostęp: 2011.05.01).
12. Mrożek-Budzyn D. Wakcynologia praktyczna. α-medica press, Kraków; 2009.
13. Ustawa z dn. 11. marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. 2004 Nr 69 poz. 625).