PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 69 | 01-02 |

Tytuł artykułu

Myślał indyk o niedzieli...

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL

Wydawca

-

Rocznik

Tom

69

Numer

Opis fizyczny

s.12-13,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i KOnsumpcji, SGGW, Warszawa

Bibliografia

  • 1. Antony S., Rieck J. R, Acton J. C„ Han I. Y, Halpin E. L., Dawson R L: Effect of dry honey on the shelf life of packaged turkey slices. Poult. Sci. 2006,85, 10,1811-1820.
  • 2. Baggio S. R, Vicente E., Brag-agnolo N.: Cholesterol oxides, cholesterol, total lipid, and fatty acid composition in turkey meat. J. Agric. Food Chem., 2002, 9, 50,21, 5981-5986.
  • 3. Botsoglou N. A., Govaris A., Bot-soglou E. N., Grigoropoulou S. H., Papageorgiou G.: Antioxidant activity of dietary oregano essential oil and alpha-tocopheryl acetate supplementation in long-term frozen stored turkey meat. J. Agric. Food Chem., 2003, 7, 51,10,2930-2936.
  • 4. Czerwińska D.: Mięso drobiowe w żywieniu człowieka. Przegląd Gastronomiczny, 2003, 5, 8-11
  • 5. Karpińska-Tymoszczyk M.: The effect of rosemary, sodium erythor-bate and their mixture and packaging method on the quality of turkey meatballs. Food Sei. Technol. Res., 2012,18, 2,131-142.
  • 6. Karpińska-Tymoszczyk M.: The effect of sage, sodium erythor-bate and a mixture of sage and sodium erythorbate on the quality of turkey meatballs stored under vacuum and modified atmosphere condition. Br Poultry Sci., 2010, 51,6, 745-759.
  • 7. Kunachowicz H., Nadolna I, Iwanow К., Przygoda В.: Wartość odżywcza produktów spożywczych i typowych potraw. Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2001.
  • 8. Martinez-Tome M. Jimenez A. M., Ruggieri S., Frega N., Strabbio-li R., Murcia M. A.: Antioxidant properties of Mediterranean spices compared with common food additives. J. Food Prot., 2001,64, 9,1412-1419.
  • 9. Sarraga С., Carreras I., Garcia Regueiro J. A., Guardia M. D., Guerrero L.: Effects of alpha-tocopheryl acetate and beta-carotene dietary supplementation on the antioxidant enzymes, TBARS and sensory attributes of turkey meat. Br. Poult. Sci., 2006, 47, 6, 700-707.
  • 10. Szymanderska H.: Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki. Wydawnictwo Multico, 2011.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-6e694a6a-f9ff-4201-a127-ff8be7b7983b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.