Aniszewska, G., Gielnicka, I. (1999). Firma to ja, fi rma to my. Poradnik kultury organizacyjnej fi rmy (s. 44–57). Gdańsk: Ośrodek Doradztwa Doskonalenia Kadr.
Bagieński, S. (2010). Zasób organizacyjny rolniczej spółdzielni produkcyjnej – studium przypadku. Rocz. Nauk Roln. Ser. G, 97, 3, 20–29.
Baum, R. (2000). Przesłanki zrównoważonego rozwoju gospodarstw rolnych. Rocz. Nauk. SERiA, II, 5, 42–47.
Baum, R. (2004). Analiza instrumentów wspierających zrównoważony rozwój rolnictwa. Rocz. Nauk. SERiA, VI, 3, 7–12.
Baum, R., Śleszyński, J. (2009). Nowe funkcje rolnictwa – dostarczanie dóbr publicznych. Rocz. Nauk. SERiA, XI, 2, 19–23.
Cameron, K. S., Quinn, R.E. (2003). Kultura organizacyjna – diagnoza i zmiana: model wartości konkurujących (s. 28–59). Kraków: Ofi cyna Ekonomiczna.
Konecki, K. (2000). Studia z metodologii badań jakościowych (s. 126–141). Warszawa: Wyd. Nauk. PWN.
Kroeber, A., Kluckhohn, C. (1952). A Critical Review of Concepts Defi nitions. Papers of the Peabody Museum of Archaeology and Ethnology (t. 47, z. 1, s. 56–57). Cambridge, Massachusetts: Harvard University.
Matyja-Gajewska, M. (2012). Ekonomiczne i społeczne czynniki działalności rolniczych spółdzielni produkcyjnych w województwie opolskim. Autoreferat rozprawy doktorskiej (s. 13–14). Wrocaw: UE we Wrocławiu.
Nogalski, B. (1998). Kultura organizacyjna. Duch organizacji (s. 33). Bydgoszcz: Ofi cyna OPO.
Pepliński, B. (2009). Agrobiznes. Podstawy ekonomiki (s. 370– 371). Warszawa: WSiP.
Peszko, P. Kultura organizacyjna fi rmy. Pobrane 29 września 2014 z: http://artelis.pl/artykuly/489/kultura-organizacyjna- firmy.
Schein, E. H. (1992). Organizational Culture and Leadership (s. 5–12). San-Francisco: Jossey-Bass.
Sikorski, C. (2002). Kultura organizacyjna (s. 4). Warszawa: C.H. Beck.
Zbiegień-Maciąg, L. (1999). Kultura w organizacji (s. 15). Warszawa: Wyd. Nauk. PWN.