PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 01 |

Tytuł artykułu

Wpływ pH na antybiotyczną aktywność ekstraktów z czosnku i chrzanu

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

01

Opis fizyczny

s.10-12,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa
  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa
  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

  • 1. BAROWE F. E., TANSEY M. R.: Mycologia 1977, 69 (4), 793.
  • 2. BRODNITZ M.H., PASCALE J. V., DERSLICE L.: J. Agric. Food Chem. 1971, 19 (2), 273.
  • 3. DABABNEH A. F., AL-DELAIMY K. S.: Leben, Wiss.-und Tech., 1984 17 (1) 29.
  • 4. DEMBOWSKI A.: Badania wpływu fitoncydów na różne grupy drobnoustrojów saprofitycznych w produktach spożywczych. Praca magisterska. SGGW. Warszawa 1971.
  • 5. GUREWICZ F. A., DROKIN A. J.: Fitoncidy w miedicinie, sielskom chaziajstwie i piszczewoj promyszliennosti. Akademia Nauk USRR, Kijev 1960, 81.
  • 6. SALEEM Z. M., AL-DEILAMY K. S.: J. Food Prot., 1982, 45, 11, 1007.
  • 7. SHASHIKANT K. N., BASAPPA S. C., SRIVASA M.: J. Food Sci.and Techn. 18 (2), 44
  • 8. SZYMONA M.: Acta Microb Pol., 1952, 1, (1), 5.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-690a6ee2-866c-4e95-a46f-a2d7d3bfb731
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.