Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie. Technologia Żywności
Rocznik
1984
Tom
---
Numer
20(258)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
20(258)
artykuł:
Wpływ wybranych metod obróbki termicznej na zmiany w mięsie indyczym. I. Zmiany poziomu białka i tłuszczu
(
Borowski J.
,
Rotkiewicz W.
)
artykuł:
Badania nad wpływem ketonemii krów na skład i cechy fizykochemiczne mleka. III. Przydatność technologiczna mleka
(
Palich P.
,
Kruk A.
,
Grajewski H.
)
artykuł:
Uzysk tkanek tłuszczowych od młodego bydła rzeźnego
(
Korzeniowski W.
,
Batura J.
)
artykuł:
Badania nad wpływem ketonemii krów na skład i cechy fizykochemiczne mleka. I. Skład chemiczny mleka
(
Palich P.
,
Kruk A.
,
Grajewski H.
)
artykuł:
Ocena stabilności cieplnej wybranych prób mleka towarowego
(
Dziuba J.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Degradacja białek masy serowej przez preparat mikrobiologiczny do przyspieszania dojrzewania serów
(
Zelazowska H.
,
Jedrychowski L.
,
Reps A.
)
artykuł:
Badania całodziennych racji pokarmowych wybranych grup społecznych. II. Chlorowane węglowodory w całodziennych racjach pokarmowych ze stołówki akademickiej
(
Smoczynski S.
,
Amarowicz R.
,
Cieciórski J.
)
artykuł:
Wpływ wybranych metod obróbki termicznej na zmiany w mięsie indyczym. II. Kształtowanie się poziomu grup tiolowych, zawartości hydroksymetylofurfuralu i właściwości redukujących
(
Borowski J.
,
Rotkiewicz W.
)
artykuł:
Badania całodziennych racji pokarmowych wybranych grup społecznych. I. Chlorowane węglowodory w posiłkach wybranej grupy młodzieży szkolnej w ciągu jednego roku
(
Smoczynski S.
,
Amarowicz R.
,
Basalaj T.
)
artykuł:
Przemiany węglowodanów w procesach otrzymywania preparowanych przetworów zbożowych
(
Fornal J.
)
artykuł:
Badania nad wpływem ketonemii krów na skład i cechy fizykochemiczne mleka. IV. Wpływ wzbogacenia dawki pokarmowej krów paszą energetyczną na poziom ciał ketonowych we krwi, wydajność mleczną oraz podstawowe cechy jakościowe mleka
(
Palich P.
,
Kruk A.
,
Grajewski H.
,
Minakowski D.
,
Dubas W.
)
artykuł:
Badanie gospodarki energią i wodą w zakładzie mleczarskim. VI. Kształtowanie się zmienności zużycia wody i energii w zakładzie mleczarskim typu miejskiego
(
Budny J.
,
Wojdalski J.
,
Michnikowska-Plucinska T.
,
Curylo P.
,
Matyjasek K.
,
Kaczorek J.
)
artykuł:
Chlorowane węglowodory w tłuszczu ptaków domowych. VIII. DDT, DDE, DDD i gamma-HCH w tłuszczu zapasowym tuczonych kaczek
(
Smoczynski S.
,
Amarowicz R.
,
Faruga A.
,
Grodek A.
)
artykuł:
Chemiczne substancje obce w mleku i produktach mlecznych z wybranych rejonów Polski. I. Chlorowane węglowodory w mleku z województwa olsztyńskiego
(
Smoczynski S.
,
Borejszo Z.
,
Amarowicz R.
)
artykuł:
Wpływ chemicznej modyfikacji na kinetykę proteolizy kazeiny; położenie chi-kazeiny w miceli
(
Dziuba J.
,
Prusik J.
)
artykuł:
Pomiar względnej zawartości frakcji białkowych w mleku towarowym metodą elektroforezy na żelach skrobiowym i poliakrylamidowym
(
Dziuba J.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Badania nad wpływem ketonemii krów na skład i cechy fizykochemiczne mleka. II. Skaład chemiczny tłuszczu mlekowego
(
Palich P.
,
Kruk A.
,
Grajewski H.
)
artykuł:
Chlorowane węglowodory we krwi organizmów żywych. II. DDT, DDE, DDD i gamma-HCH we krwi kaczek tuczonych
(
Smoczynski S.
,
Amarowicz R.
,
Faruga A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.