PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2017 | 08 |

Tytuł artykułu

CSR w kontekście zrównoważonego rozwoju sektora rolno-spożywczego

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

EN
CSR in the context of sustainable development of the agri-food sector

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono charakterystykę polskiego sektora rolno-spożywczego w kontekście zrównoważonego rozwoju. Celem artykułu było podkreślenie mocnych i słabych stron w sektorze rolno-spożywczym w aspekcie dążenia do założeń zrównoważonego rozwoju. Społeczna odpowiedzialność w obszarach: rynek, środowisko, społeczeństwo i pracownicy to elementy sprzyjające realizacji 17 zrównoważonych celów. W sektorze rolno-spożywczym działania w kierunku społecznej odpowiedzialności są w fazie rozwoju, pojawia się jednak coraz więcej dobrych praktyk.
EN
The article presents the characteristics of the Polish agri-food sector in the context of social responsibility in agribusiness. The aim of the article was to highlight the strengths and weaknesses in the agri-food sector in terms of striving for the assumptions of sustainable development. Social responsibility in the areas of: market, environment, society and employees are elements conducive to the implementation of 17 sustainable goals. In the agri-food sector, activities towards social responsibility are under development, but there are more and more good practices.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Numer

08

Opis fizyczny

s.93-104,tab.,wykr.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-66375b81-f5b2-4672-b635-a9b717d7a1c3
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.