Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1950
Tom
01
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Badanie eteru do narkozy
(
Rafalowska H.
)
artykuł:
Oznaczenie przemiałów mąki metodą kolorymetryczną
(
Szczepanski L.
,
Pomorska Z.
)
artykuł:
Szybka metoda oznaczania witaminy A
(
Iwanowska J.
,
Kakol H.
)
artykuł:
Przyczynek do rozpoznawania makroskopowego i mikroskopowego polskich gatunków mięt
(
Kedzierska O.
)
artykuł:
O zawartości choliny w niektórych produktach żywnościowych rynku polskiego
(
Bednarczyk W.
)
artykuł:
Badania nad wpływem jonów cyniku na aktywność rujotwórczą estronu
(
Ostrowski K.
,
Smykowna W.
)
artykuł:
Zmiany w zawartości katalazy w nasionach w zależności od czasu kiełkowania i stężenia jonów wodorowych
(
Michalek Z.
)
artykuł:
Właściwości oraz skład chemiczny i bakteriologiczny mleka z prób oborowych pochodzących z terenu Dolnego Śląska
(
Jasinska M.
,
Huczek Z.
)
artykuł:
Podział mleka na klasy na podstawie oznaczenia zdolności redukującej w odniesieniu do mleka mleczarnianego i rynkowego
(
Leopold J.
)
artykuł:
Uwagi w sprawie oznaczania ciężarów właściwych krwi metodą Phillipsa i Van Slyke'a
(
Markuze Z.
)
artykuł:
Zawartość kwasu cytrynowego w krajowych winach owocowych i jagodowych oraz wpływ dodatku tych win na zawartość kwasu cytrynowego w winach gronowych
(
Piatkowska K.
,
Smreczynska A.
)
artykuł:
Błękit bromotymolowy jako wskaźnik do oznaczania ogólnej kwasowości krajowych win owocowych i jagodowych
(
Klaczynska M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.