Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
36
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Zootechnika
Wydawca
-
Rocznik
1991
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
36
artykuł:
Wpływ pochodzenia włókna surowego na trawienie węglowodanów u gęsi
(
Wiliczkiewicz A.
)
artykuł:
Ocena przydatności różnych rodzajów mierników temperatury i natężenia strumienia ciepła do badań termoregulacyjnych u zwierząt
(
Rojkowski A.
,
Chudoba-Drozdowska B.
,
Janeczek W.
,
Weinmann
)
artykuł:
Analiza zmian wydajności mleka i tłuszczu w kolejnych laktacjach krów rasy nczb oraz mieszańców z różnym udziałem genów bydła HF
(
Pawlina E.
,
Kruszynski W.
,
Hibner A.
)
artykuł:
Wpływ zaciemnienia pomieszczeń na jakość okrywy lisów polarnych mieszańców odmiany polskiej z odmianą norweską
(
Przysiecki P.
,
Filistowicz A.
,
Los P.
)
artykuł:
Obraz morfologiczny nasienia buhajów użytkowanych w różnych środowiskach
(
Jaczewski S.
,
Kruszynski W.
,
Monkiewicz J.
)
artykuł:
Próba obiektywizacji oceny jakości skór na podstawie przyżyciowej oceny okrywy włosowej lisów polarnych
(
Filistowicz A.
,
Przysiecki P.
,
Los P.
)
artykuł:
Wpływ sztucznego skrócenia dnia świetlnego na przyrost masy ciała, pokrój i jakość skór lisów polarnych
(
Przysiecki P.
)
artykuł:
Ocena ekonomicznej efektywności produkcji owczarskiej w świetle różnych metod wyceny paszy
(
Kuzniewicz J.
,
Paluch F.
)
artykuł:
Kształtowanie się składu mleka krów rasy czb i cb oraz mieszańców z rasą holsztyńska-fryzyjską i ayrshire
(
Tomaszewski A.
,
Juszczak J.
)
artykuł:
Poprawki na wiek i sezon ocielenia dla cech mleczności krów rasy czarno-białej, holsztyńsko-fryzyjskiej i mieszanców tych ras
(
Szyszkowski L.
,
Dobicki A.
,
Dykiel W.
,
Filistowicz A.
)
artykuł:
System żywienia a efektywność chowu lisów
(
Kuzniewicz J.
,
Paluch F.
,
Olszewski Z.
)
artykuł:
Genotyp-Umwelt-Interaktionen bei der Mast - und Schlachtleistung der Rinder
(
Klautschek G.
)
artykuł:
Badania nad określeniem poprawek służących do przewidywania wydajności 305-dniowej na podstawie części laktacji krów rasy czarno-białej, holsztyński-fryzyjskiej i mieszanców tych ras.2.Wpływ poziomu produkcyjnego, sezonu ocielenia i długości okresu międzywycieleniowego
(
Szyszkowski L.
,
Dobicki A.
,
Dykiel W.
,
Filistowicz A.
)
artykuł:
Zastosowanie drożdzy wyhodowanych na podłożu zaolejonej ziemi bielącej w mieszankach dla kurcząt rzeźnych
(
Fritz Z.
,
Kinal S.
,
Schleicher A.
,
Lipstein B.
,
Kramarz M.
)
artykuł:
Wpływ pochodzenia włókna surowego na koncentrację węglowodanów strukturalnych i charakterystykę składu treści jelit gęsi
(
Wiliczkiewicz A.
)
artykuł:
Badania nad określeniem poprawek służących do przewidywania wydajności 305-dniowej na podstawie części laktacji krów rasy czarno-białej, holsztyński-fryzyjskiej i mieszanców tych ras. 1. Poprawki dla wydajności mleka i tłuszczu
(
Szyszkowski L.
,
Dobicki A.
,
Dykiel W.
,
Filistowicz A.
)
artykuł:
Opłacalność produkcji skór nutrii na fermie towarowej
(
Kuzniewicz J.
,
Paluch F.
,
Olszewski Z.
)
artykuł:
Wpływ różnych sposobów odłączania od matek szczeniąt lisów pospolitych (Vulpes vulpes) i lisów polarnych (Alopex lagopus) na ich masę ciała i jakość okrywy włosowej
(
Filistowicz A.
,
Przysiecki P.
,
Bociek D.
,
Zietek I.
)
artykuł:
Przebieg porodu i okresu poporodowego u krów utrzymywanych w sąsiedztwie Huty Głogów
(
Monkiewicz J.
,
Jaczewski S.
,
Galant K.
)
artykuł:
Wpływ livexu na wzrost i rozwój okrywy włosowej lisów srebrzystych
(
Krzywiecki S.
,
Jurkowski M.
,
Kuzniewicz J.
)
artykuł:
Nektarowanie i wydajność miodowa niskoerukowych odmian rzepaku ozimego w województwie wrocławskim
(
Lukaszewicz W.
,
Bandrowska M.
,
Fajkowska B.
,
Krawczuk R.
,
Podgorski S.
)
artykuł:
Badania temperatury skóry i strumienia przepływu ciepła u cieląt w pierwszych tygodniach ich życia
(
Rojkowski A.
,
Janeczek W.
,
Chudoba-Drozdowska B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.