PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 09 |

Tytuł artykułu

Some physical properties of spelt wheat seed

Warianty tytułu

PL
Wybrane wlasciwosci fizyczne nasion pszenicy orkiszowej

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
PL

Wydawca

-

Rocznik

Tom

09

Opis fizyczny

p.310-320,fig.,ref.

Twórcy

autor
  • Department of Agricultural Machines Science, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
autor

Bibliografia

  • AOAC, 1980: Official methods of analysis (13th ed.). Association of Official Analytical Chemists: Washington, DC.
  • Bonafaccia G., Galli V., Francisci R., Mair V., Skrabanja V. and Kreft I., 2000: Characteristics of spelt wheat products and nutritional value of spelt wheat-based bread. Food Chemistry, 68, 437-441.
  • Carman K., 1996: Some physical properties of lentil seeds. Journal of Agricultural Engineering Research, 82(2), 231-234.
  • Grela E. R., 1996: Nutrient composition and content of antinutritional factors in spelt (Triticum spelta L) cultivars. Journal of Science of Food and Agriculture, 71, 399-404.
  • Gąsiorowski H., 2004: Spelt wheat – ecological cereal (in Polish). Przegląd zbożowo-młynarski, 5, 12-14.
  • Haman J. and Konstankiewicz K., 1999: Process of destruction in plant medium (in Polish). Acta Agrophysica, 24, 67-87.
  • Konak M., Carman K. and Aydin C., 2002: Physical properties of chick pea seeds. Biosystems engineering, 82(1), 73-78.
  • Mohsenin N. N., 1986: Physical properties of plant and animal materials (3rd ed.). New York: Gordon and Breach.
  • Ogunjimi L. A. O., Aviara N. A. and Aregbesola O. A., 2002: Some engineering properties of locust bean seed. Journal of Food Engineering, 55, 95-99.
  • Özarslan C., 2002: Physical properties of cotton seed. Biosystems Engineering, 83(2), 169-174.
  • PN-ISO. 1994. ISO 6540: Maize – Determination of moisture content in whole and comminuted grain (in Polish).
  • Ranhotra G. S., Gelroth J. A., Glaser B. K. and Stallknecht G. F., 1996a: Nutritional profile of three spelt wheat cultivars grown at five different locations. Cereal Chemistry, 73, 533-535.
  • Ranhotra G. S., Gelroth J. A., Glaser B. K. and Stallknecht G. F., 1996b: Nutrient composition of spelt wheat. Journal of Food Composition and Analysis, 9, 81-84.
  • Sacilik K., Öztürk R. and Keskin R., 2003: Some physical properties of hemp seed. Biosystems Engineering, 86(86), 191-198.
  • Shepherd H., Bhardwaj R. K., 1986: Moisture-dependent physical properties of pigeon pea. Journal of Agricultural Engineering Research, 35(4), 227-234.
  • Sulewska H., 2006: Comeback of spelt wheat. (in Polish). Farmer, 24, 21-23.
  • Vilche C., Gely M. and Santalla E., 2003: Physical properties of quinoa seeds. Biosystems Engineering, 86(1), 59-65.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-5b9a748c-6c7f-4384-9da3-54233e38d14d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.