PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 436 |
Tytuł artykułu

Seasonal dynamics of sediment in the Ciemiega River

Warianty tytułu
PL
Sezonowa dynamika zawiesiny w rzece Ciemięga
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
Dynamics of sediment amount in the Ciemiega river water during three months of the 1996 vegetative period and its comparison with similar data from 1975 are discussed in this paper. A spectrophotometric method was used to determine water turbidity as a measure of sediment concentration in water.
PL
W pracy przedstawiono dynamikę zawartości zawiesiny w wodzie rzeki Ciemięgi w okresie 3 miesięcy sezonu wegetacyjnego 1996 i jej porównanie z danymi 1975 r.
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
436
Opis fizyczny
p.21-24,fig.,ref.
Twórcy
autor
  • Institute of Agrophysics, Polish Academy of Sciences, Doswiadczalna 4, 20-236 Lublin, Poland
autor
  • Technical University, Bernardynska 13, 20-109 Lublin, Poland
autor
  • Institute of Agrophysics, Polish Academy of Sciences, Doswiadczalna 4, 20-236 Lublin, Poland
Bibliografia
  • 1. Orlik T., Węgorek T.: Erosion risk in the Ciemięga river basin and concepts of its control (in Polish). In: Proecological Management of the Ciemięga River Basin. Lubelska Fundacja Ochrony Środowiska. Lublin, 51 - 64, 1995.
  • 2. Maruszczak H., Częstochowska E., Gajewski J.: Mechanical and chemical denudation in the Ciemięga river basin in the Lublin Upland (in Polish). Zesz. Probl. Post. Nauk Roln., 222, 7 - 24, 1979.
  • 3. Mazur Z., Orlik T., Pałys S.: Erosion processes in the Ciemięga river basin (in Polish). Annales UMCS, XVI, sec. E. 147 - 168, 1972.
  • 4. Michalczyk Z.: Water conditions in Ciemięga river basin (in Polish). In: Proecological Management of the Ciemięga River Basin. Lubelska Fundacja Ochrony Środowiska. Lublin, 25 - 36, 1995.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-5ae43056-dc7d-4bd1-a313-cc1bc00060dc
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.