Department of Food Process Engineering, Faculty of Production Engineering, University of Life Sciences, Doswiadczalna 44, 20-280 Lublin, Poland
Bibliografia
Borowy T., Kubiak M. S. 2008. Opakowania biodegradowalne altematywą dla opakowań z tworzyw sztucznych. Gospodarka Mięsna, 5, 18-20.
Ekielskí A., Majewski Z., Żelaziński T. 2008. Wpływ składu mieszanki na gęstość i rozpuszczalność ekstrudatu kukurydziano-gryczanego. Inżynieria Rolnicza, Nr 1 (99), 93-97
Frame N.D. (edit). 1994. Technology of extrusion cooking. Chapman & Hall, New York. 73-79.
Janssen L.P.B.M, Mościcki L., Mitrus M. 2002. Energy aspects in food extrusion. International Agrophysics, 16, 191-195.
Jurga R. 1985. Przetwórstwo zbóż. Część 3. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. Warszawa.
Levin L. 1997. More on extruder balance. Cereals Foods Worlds, 42, 22.
Mercier C., Linka P, Harper J.M. 1998. Extrusion Cooking. AACC, Minnesota, USA, ISBN 913250678.
Mitrus M., Wójtowicz A., Oniszczuk T., Mościcki L. 2012. Rheological properties of extrusion-cooked starch suspension. Teka Commission of Motorization and Energetics in Agriculture, Vol. 12, No. 1, 143-147.
Mościcki L. 2002. Engineering and energy aspects of baro-thermal processing in feed industry. Teka Commision of Motorization and Energetics in Agriculture, Vo1, 11, 129-135.
Mościcki L., Mitrus M., Wójtowicz A. 2007. Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Warszawa, PWRiL, ISBN 9788309010272.
Oniszczuk T., Mościcki L. 2009. Physical properties and energy consumption of the manufacture of extrusion-cooked carp feed enriched with Echinacea. Teka Commision of Motorization and Energetics in Agriculture,Vol, IX, 181-191.
Wójtowicz A. 2012. Infiuence of process conditions on selected texture properties of precooked buckwheat pasta. Teka Commision of Motorization and Energetics in Agriculture, Vol. 12, No. 1, 315-322.
Wójtowicz A., Kolasa A., Mościcki L. 2013. The influence of buckwheat addition on physical properties, texture and sensory of extruded com snacks. Pol. J . Ford Nutr. Sci., Vol. 63, No. 1.
Wójtowicz A., Mościcki L., Mitrus M., Oniszczuk T. 2010. Wpływ konfiguracji układu plastyfikującego na wybrane cechy ekstrudowanych makaronów pełnoziarnistych. Inżynieria Rolnicza, Nr 4 (122), 291-297