PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 09 |

Tytuł artykułu

Zarządzanie alergenami w zakładzie

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Zarządzanie alergenami w zakładzie jest wieloetapowe. Ma na celu zidentyfikowanie wszystkich alergenów obecnych na terenie zakładu, określenie ich miejsca w procesie przetwórczym i w obszarze zakładu, stwierdzenie, które produkty zawierają poszczególne alergeny a które powinny pozostać wolne od alergenów, ocenę ryzyka niezamierzonej obecności alergenu w produkcie oraz informację dla konsumenta o obecności wszystkich alergenów. Największe zagrożenie stanowią alergeny, które nie zostały zidentyfikowane i/lub nie zostały wymienione na etykiecie. Obecność alergenów i możliwość zanieczyszczenia krzyżowego powinny być ujęte w analizie zagrożeń.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

09

Opis fizyczny

s.16-17

Twórcy

autor
  • Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof.W.Dąbrowskiego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-57f20505-55c1-4ac1-99de-ca740f3016c7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.