Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2012
Tom
19
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Żywność tradycyjna z perspektywy konsumentów
(
Zakowska-Biemans S.
)
artykuł:
Wpływ warunków środowiskowych na zmianę właściwości lizozymu w białku jaj kurzych
(
Lesnierowski G.
,
Borowiak R.
)
artykuł:
Wpływ selenianu(IV) sodu na wzrost i aktywność fermentacyjną drożdży piekarskich
(
Patelski P.
,
Dziekonska U.
)
artykuł:
Wpływ metyloksantyn na emulgację i biodostępność lipidów masła szacowaną in vitro
(
Wikiera A.
,
Mika M.
)
artykuł:
Wartość odżywcza i dietetyczna pieczywa bezglutenowego z dodatkiem nasion lnu oleistego
(
Pastuszka D.
,
Gambus H.
,
Sikora M.
)
artykuł:
Próba wzbogacania tłuszczu mlecznego kwasami EPA i DHA
(
Wirkowska M.
,
Brys J.
,
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Tarnowska K.
)
artykuł:
Wpływ antyoksydantów zawartych w tłuszczu pasz objętościowych na jakość mleka krów
(
Krzyzewski J.
,
Strzalkowska N.
,
Bagnicka E.
,
Jozwik A.
,
Horbanczuk J. O.
)
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na zawartość steroli w oleju rzepakowym oraz w mieszaninach na bazie oleju rzepakowego
(
Derewiaka D.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Ocena jakości i przydatności technologicznej papryki (capsicum spp.) linii miękkomiękiszowej (soft-flesh)
(
Nowaczyk L.
)
artykuł:
Wpływ etapów produkcji marynat zimnych ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus) na profil kwasów tłuszczowych tłuszczu rybnego
(
Zapletal P.
,
Tomczyk K.
,
Migdal W.
,
Pustkowiak H.
,
Weglarz A.
)
artykuł:
Antagonistyczny wpływ Lactobacillus acidophilus DSM 20079 i DSM 20242 na bakterie patogenne izolowane od ludzi
(
Goderska K.
,
Rychlik T.
,
Andrzejewska E.
,
Szkaradkiewicz A.
,
Czarnecki Z.
)
artykuł:
Wpływ ogrzewania polem mikrofalowym na wybrane właściwości fizykochemiczne skrobi i maltodekstryn kukurydzianych o różnym stopniu depolimeryzacji
(
Przetaczek-Roznowska I.
,
Fortuna T.
,
Pycia K.
)
artykuł:
Zainteresowanie konsumentów słodyczami funkcjonalnymi a ich preferencje
(
Jezewska-Zychowicz M.
,
Jeznach M.
,
Kosicka-Gebska M.
)
artykuł:
Wpływ sposobu przygotowania i warunków przechowywania przetworów z owoców dyni olbrzymiej z dodatkiem owoców pigwowca i derenia na ich właściwości fizykochemiczne
(
Nawirska-Olszanska A.
,
Biesiada A.
,
Kucharska A. Z.
,
Sokol-Letowska A.
)
artykuł:
Zastosowanie pasteryzacji wysokociśnieniowej do inaktywacji przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris w soku jabłkowym
(
Skapska S.
,
Sokolowska B.
,
Fonberg-Broczek M.
,
Niezgoda J.
,
Chotkiewicz M.
,
Dekowska A.
)
artykuł:
Zastosowanie olejów roślinnych i preparatów błonnikowych do produkcji burgerów z mięsa kurcząt
(
Cegielka A.
)
artykuł:
Metody pomiaru właściwości tiksotropowych produktów żywnościowych
(
Adamczyk G.
,
Sikora M.
,
Krystyjan M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.