Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm
Rocznik
1990
Tom
17
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Próba wprowadzenia metody oceny zjawisk złożonych do badań nad jakością żywienia na przykładzie żywienia młodzieży w półinternatach na terenie jednej z dzielnic miasta Wrocławia
(
Borzemska B.
,
Krefft A.
)
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem cynku z diet modelowych przez szczury doświadczalne. Cz.V. Wpływ jakości białka w diecie przy optymalnym poziomie cynku na wskaźniki ogólnego rozwoju szczurów
(
Czarnowska-Misztal E.
,
Pietruszka B.
,
Rutkowska U.
,
Klys W.
,
Iwanow K.
,
Wojtasik A.
,
Kunachowicz H.
)
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem cynku z diet modelowych przez szczury doświadczalne. Część VIII. Wpływ jakości białka w diecie przy optymalnym poziomie cynku na wchłanianie pozorne żelaza i miedzi u szczurów
(
Rutkowska U.
,
Wojtasik A.
,
Iwanow K.
,
Czarnowska-Misztal E.
,
Kunachowicz H.
)
artykuł:
Wahania sezonowe wartości energetycznej i odżywczej przeciętnej racji pokarmowej w Polsce w latach 1978-1982-1986
(
Berger S.
,
Kowrygo B.
,
Lewandowska G.
,
Sawicka B.
)
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem cynku z diet modelowych przez szczury doświadczalne. Cz.VI. Wpływ jakości białka w diecie przy optymalnym poziomie cynku na wchłanianie pozorne cynku i jego zawartość w wybranych tkankach szczurów
(
Rutkowska U.
,
Iwanow K.
,
Wojtasik A.
,
Czarnowska-Misztal E.
,
Pietruszka B.
,
Kunachowicz H.
)
artykuł:
Ocena żywienia dzieci hospitalizowanych na terenie Krakowa - analiza wartości odżywczej diety podstawowej
(
Hennig J.
,
Zieba K.
,
Zachwieja Z.
,
Schlegel-Zawadzka M.
)
artykuł:
Poziom i struktura spożycia rynkowego składników odżywczych i energetycznych w Polsce w ujęciu przestrzennym
(
Lorek E.
,
Krolik K.
)
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem cynku z diet modelowych przez szczury doświadczalne. Część VII. Wpływ diety o optymalnej zawartości cynku i różnej jakości białka na zawartość białka i kwasów nukleinowych w wątrobie szczurów doświadczalnych
(
Pietruszka B.
,
Czarnowska-Misztal E.
,
Rutkowska U.
,
Kunachowicz H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.