PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1989 | 383 |

Tytuł artykułu

Stan i perspektywy rozwoju badań w zakresie technologii i chemii mięsa drobiu i jaj w latach 1981-85

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

383

Opis fizyczny

s.153-169,bibliogr.

Twórcy

Bibliografia

  • 1. Niewiarowicz A.: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. 1984, Zesz. 256, 373.
  • 2. Niewiarowicz A.: Biul. Inform. COBRD, 1985, 23 (3), 5.
  • 3. Niewiarowicz A.: Gosp. Mięsna, 1985, 37 (3), 12.
  • 4. Grabowski T.: Biul. Inform. COBRD, 1985, (l), 5.
  • 5. Niewiarowicz A., Szabłowska H., Tański S., Wawrzyniak J.: Drobiarstwo, 1981, 29 (3), 15.
  • 6. Kijowski J., Niewiarowicz A., Pikul J.: Charakterystyka białek mięśniowych i ich wpływu na właściwości technologiczne i konsumpcyjne mięsa kurcząt brojlerów w różnym wieku, pochodzących z różnych kombinacji międzyliniowych, AR, Poznań, 1981 /maszynopis/.
  • 7. Kijowski J.: Post. Nauk Rol. 1983, 35, 4.
  • 8. Kijowski J.: Die Fleischwirtschaft, 1984, 64, 1.
  • 9. Smolińska T., Kopeć W.: Effect of ionic strenght on extractability and electrophoretic picture of proteins in a chicken muscle tissue. Proc. 31th Europ. Meeting of Meat Res. Workers, Albena 1985, 178.
  • 10. Grudzińska E., Skrabka-Błotnicka T.: Prace Nauk. Akad. Ekonom. Wrocław 1985 (291), 57.
  • 11. Pikul J., Niewiarowicz A., Pośpieszna H.: Die Fleischwirtschaft; 1982, 62, 900.
  • 12. Trojan M., Gilewski R.: Gosp. Mięsna,1981. 34 (4), 22.
  • 13. Krala L., Rydz A.: Chłodnictwo, 1982, 17 (5), 21.
  • 14. Kosmala Z.: Wpływ procesów chłodniczych na niektóre właściwości tkanki mięśniowej indyków ze szczególnym uwzględnieniem zimnego skurczu. Praca doktorska. AR, Poznań 1984.
  • 15. Skrabka-Błotnicka T.: Miasnaja Industria SSSR, 1985, 57, 37.
  • 16. Smolińska T., Kopeć W., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1982, 46, 237.
  • 17. Kopeć W., Smolińska T., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1985, 49, 168.
  • 18. Trziszka T., Smolińska T., Kopeć W.: Arch. Geflügelk., 1984, 48, 93.
  • 19. Ziołecki J., Woś Z.: Opracowanie warunków technologicznych i technicznych jednostopniowej obróbki chłodniczej tuszek kaczych i gęsich przeznaczonych na eksport. COBRD, Poznań 1984 /maszynopis/.
  • 20. Krala L.: Chłodnictwo, 1985, 20 (1), 11.
  • 21. Zaięcik M., Surówka K.: Chłodnictwo, 1984, 18 (5), 12.
  • 22. Urbaniak M.: Chłodnictwo,1985, 20 (3), 23.
  • 23. Knopa Z., Strasztwski T.: Biul. Inform. COBRD, 1982, 20 (6), 5.
  • 24. Pietrowska I.: Wpływ wybranych metod przarobu niejadalnych produktów ubocznych przemysłu drobiarskiego na jakość uzyskiwanych mączek. Praca doktorska, AR, Poznań 1985.
  • 25. Woś Z., Jagodzińska H.: Biul. Inform. COBRD, 1983, 21 (2), 7.
  • 26. Zabielski J., Fiszer Wł., Mróz J., Niewiarowicz A.: Med. Wet., 1981, 37, 726.
  • 27. Fiszer W., Mróz J., Zabielski J.: Med. Wet., 1981, 37, 419.
  • 28. Zabielski J., Kijowski J., Fiszer W., Niewiarowicz A.: J. Sci. Food Agric., 1984, 35, 662.
  • 29. Kijowski J., Niewiarowicz A., Kujawaka-Biernat B.: J. Food Technol., 1982, 17, 553.
  • 30. Kijowski J., Pikal J., Niewiarowicz A.: J. Food Technol., 1982, 17, 561.
  • 31. Smolińska T., Kopeć W., Trziszka T.: Technological and rheological properties of meat emulsions processed from muscle tissue light and dark of broiler chickens with skin added. Proc. 6th Europ. Symp., WPSA, Quality of Poultry Meat, Plufragran 1983.
  • 32. Niewiarowicz A.: Poultry Intern., 1983, 22 (4), 55.
  • 33. Maćkowiak W., Dmochowska-Duszyńska E.: Biul. Inform. COBRD, 1981, 19 (1) , 25. .
  • 34. Mroczek J., Górowska K.: Przem. Spoż., 1981, 35 (5/6), 190.
  • 35. Mroczek J., Słowiński M., Ostatek Z.: Gosp. Mięsna, 1984, 36 (4), 18.
  • 36. Słowiński M., Mroczek J.: Gosp. Mięsna, 1981, 33 (5/6), 39.
  • 37. Mroczek J., Słowiński M., Rosa A.: Med. Wet., 1984 , 40, 623.
  • 38. Słowiński M., Mroczek J., Nowak K.: Przem. Spoż., 1984, 38 (7) , 265.
  • 39. Kijowski J.: Gosp. Mięsna,1981, 33 (5/6), 32.
  • 40. Słowiński M., Mroczek J., Wielgosz M.: Med. Wet., 1984, 40, 566.
  • 41. Pikul J., Laskowska D.: Przem. Spoż., 1984, 38 (4), 137.
  • 42. Mroczek J., Słowiński M., Kowalczyk B.; Gosp. Mięsna, 1985, 37 (2), 19.
  • 43. Pikul J., Niewiarowicz A., Kijowski J.: Die Fleischwirtschaft,1983, 63, 960.
  • 44. Kijowski J., Niewiarowicz A.: J. Food Technol., 1985, 20, 43.
  • 45. Kijowski J., Niewiarowicz A., Laskowska D., Matuszak H.: J. Food Technol., 1985, 20, 51.
  • 46. Pikul J., Leszczyński D.E., Kummerow F.A.: J. Agric. Food Chem., 1983, 31, 1338.
  • 47. Pikul J., Leszczyński D.E., Kummerow F.A.: J. Food Sci.,1984, 49, 704.
  • 48. Pikul J., Niewiarowicz A., Leszczyński D.E.: The nature, content composition and stability of fat from chicken breast and leg meat. Proc. 17th World's Poultry Congress, Helsinki 1984, 690.
  • 49. Pikul J., Leszczyński D.E., Kummerow F.A.: Poultry Sci., 1985, 64, 311.
  • 50. Pikul J., Leszczyński D.E., Kummerow F.A.: Poultry Sci., 1985, 64, 469.
  • 51. Pikul J., Leszczyński D.E., Bechtel P.J., Kummerow F.A.: J. Food Sci., 1984, 49, 838.
  • 52. Pikul J., Leszczyński D.E., Niewiarowicz A., Kummerow F.A.: J. Food Technol., 1984, 19, 575.
  • 53. Pikul J., Leszczyński D.E., Kummerow F.A.: Poultry Sci., 1985, 64, 93.
  • 54. Borowski J., Rotkiewicz W.: Zesz. Nauk. ART, Olsztyn, 1984, 37, 153.
  • 55. Borowski J., Rotkiewicz W.: Zesz. Nauk. ART, Olsztyn, 1984, 37, 163.
  • 56. Scholtyssek S., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1985, 49, 228.
  • 57. Trziszka T.: Arch. Geflllgelk., 1985, 4£, 195.
  • 58. Trziszka T., Smolińska T., Kopeć W.: Einfluss der, Eigelbzugabe auf die electrophoretische Verteilung der Eiweissproteine und einige ihrer funktionallen Eigenschafen. Proc. 17th World's Poultry Congress, Helsinki 1984.
  • 59. Trziszka T., Smolińska T.: Food Chem., 1982, 8, 61. .
  • 60. Smolińska T., Trziszka T.: Food Chem., 1982, 8, 215.
  • 61. Smolińska T., Trziszka T., Kopeć W.: Arch. Geflügelk., 1983, 47, 147.
  • 62. Trziszka T., Smolińska T., Opielewska K.: Chłodnictwo, 1981, 16 (4), 21.
  • 63. Trziszka T., Smolińska T., Pasich B.: Chłodnictwo, 1981, 16 (4), 25.
  • 64. Płotka A., Sroczyński E.: Zesz. Nauk. Drobiarstwa,1984, 1 (1), 79.
  • 65. Woś Z., Jagodzińska H., Schmidt J.: Zesz. Nauk. Drobiarstwa, 1984, 1 (1), 93.
  • 66. Płotka A., Woś Z., Schmidt J.: Biul. Inform. COBRD, 1984, 22 (3), 39.
  • 67. Płotka A., Sroczyński E., Schmidt J., Szabelak E.: Biul. Inforn. COBRD, 1982, 20 (5), 9.
  • 68. Trziszka T., Smolińska T.: An attempt at agllomeration of egg powder to improve its technological properties. Proc. 15th Europ. Symp. Quality of Poultry Meat and Eggs, Spederholt, Apeldoorn 1981, 71.
  • 69. Niewiarowicz A., Matysiak A.: Poultry Intern., 1985, 24 (5), 168.
  • 70. Karkocha I.: Roczn. PZH, 1984, 35, 247.
  • 71. Juszkiewicz T., Niewiadomska A.: Med. Wet., 1984, 40, 323.
  • 72. Niewiarowicz A.: Właściwości funkcjonalne jaj. Zesz. Nauk. Drobiarstwa, 1985, 2,(2), 59.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-53b51a85-8506-4a6f-904b-b95b596cac55
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.