6. Kijowski J., Niewiarowicz A., Pikul J.: Charakterystyka białek mięśniowych i ich wpływu na właściwości technologiczne i konsumpcyjne mięsa kurcząt brojlerów w różnym wieku, pochodzących z różnych kombinacji międzyliniowych, AR, Poznań, 1981 /maszynopis/.
7. Kijowski J.: Post. Nauk Rol. 1983, 35, 4.
8. Kijowski J.: Die Fleischwirtschaft, 1984, 64, 1.
9. Smolińska T., Kopeć W.: Effect of ionic strenght on extractability and electrophoretic picture of proteins in a chicken muscle tissue. Proc. 31th Europ. Meeting of Meat Res. Workers, Albena 1985, 178.
10. Grudzińska E., Skrabka-Błotnicka T.: Prace Nauk. Akad. Ekonom. Wrocław 1985 (291), 57.
11. Pikul J., Niewiarowicz A., Pośpieszna H.: Die Fleischwirtschaft; 1982, 62, 900.
12. Trojan M., Gilewski R.: Gosp. Mięsna,1981. 34 (4), 22.
14. Kosmala Z.: Wpływ procesów chłodniczych na niektóre właściwości tkanki mięśniowej indyków ze szczególnym uwzględnieniem zimnego skurczu. Praca doktorska. AR, Poznań 1984.
15. Skrabka-Błotnicka T.: Miasnaja Industria SSSR, 1985, 57, 37.
16. Smolińska T., Kopeć W., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1982, 46, 237.
17. Kopeć W., Smolińska T., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1985, 49, 168.
24. Pietrowska I.: Wpływ wybranych metod przarobu niejadalnych produktów ubocznych przemysłu drobiarskiego na jakość uzyskiwanych mączek. Praca doktorska, AR, Poznań 1985.
31. Smolińska T., Kopeć W., Trziszka T.: Technological and rheological properties of meat emulsions processed from muscle tissue light and dark of broiler chickens with skin added. Proc. 6th Europ. Symp., WPSA, Quality of Poultry Meat, Plufragran 1983.
48. Pikul J., Niewiarowicz A., Leszczyński D.E.: The nature, content composition and stability of fat from chicken breast and leg meat. Proc. 17th World's Poultry Congress, Helsinki 1984, 690.
56. Scholtyssek S., Trziszka T.: Arch. Geflügelk., 1985, 49, 228.
57. Trziszka T.: Arch. Geflllgelk., 1985, 4£, 195.
58. Trziszka T., Smolińska T., Kopeć W.: Einfluss der, Eigelbzugabe auf die electrophoretische Verteilung der Eiweissproteine und einige ihrer funktionallen Eigenschafen. Proc. 17th World's Poultry Congress, Helsinki 1984.
67. Płotka A., Sroczyński E., Schmidt J., Szabelak E.: Biul. Inforn. COBRD, 1982, 20 (5), 9.
68. Trziszka T., Smolińska T.: An attempt at agllomeration of egg powder to improve its technological properties. Proc. 15th Europ. Symp. Quality of Poultry Meat and Eggs, Spederholt, Apeldoorn 1981, 71.