PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2012 | 12 | 1 |

Tytuł artykułu

Influence of process conditions and fillers addition on extrusion-cooking efficiency and SME of thermoplastic potato starch

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

PL
Wplyw parametrow procesu i dodatku wypelniaczy na wydajnosc i energochlonnosc ekstruzji termoplastycznej skrobi ziemniaczanej

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
PL

Wydawca

-

Rocznik

Tom

12

Numer

1

Opis fizyczny

p.181-184,fig.,ref.

Twórcy

autor
  • Department of Food Process Engineering, Lublin University of Life Sciences, Doswiadczalna 44, 20-236 Lublin, Poland
autor
autor
autor
autor

Bibliografia

  • 1. Czerniawski B., Michniewicz J. 1998. Opakowania żywności. Agro Food Technology, Czeladź.
  • 2. Dyadychev V., Pugacheva H., Kildeychik A. 2010. Co-injection molding as one of the most popular injection molding Technologies for manufacture of polymeric details from secondary raw materials, TEKA Commision of motorization and Power Industry in Agriculture, PAN, Volume Xc, p. 57-62.
  • 3. Funke U., Bergthaller W., Lindhauer M.G. 1998. Processing and characterization of biodegradable products based on starch. Polymer Degradation and Stability, 59, p. 293.
  • 4. Janssen L.P.B.M., Mościcki L. 2006. Thermoplastic starch as packaging material. Acta Sci. Pol., Technica Agraria, 5(1).
  • 5. Leszczyński W. 1999. Biodegradowalne tworzywa opakowaniowe. Biotechnologia, 2, p. 50.
  • 6. Mitrus M. 2005. Changes of specific mechanical energy during extrusion cooking of thermoplastic starch. TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture, 5, p. 152-157.
  • 7. Mitrus M. 2006. Investigations of thermoplastic starch extrusion cooking process stability. TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture, 6A, p. 138-144.
  • 8. Mitrus M. 2012. Starch protective loose-fill foams. in: Thermoplastic elastomers, ed. El-Sonbati A., InTech, Croatia, p. 79-94.
  • 9. Mościcki L., Mitrus M. 2001. Energochłonność procesu ekstruzji. TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture, 1, p. 186-194.
  • 10. Oniszczuk T. 2006. Effect of parameters of injection moulding process on the structural properties of thermoplastic starch packaging materials. PhD Thesis, Department of Food Process Engineering, Lublin Agricultural University, Lublin.
  • 11. Ryu G.H., Ng P.K.W. 2001. Effects of selected process parameters on expansion and mechanical properties of wheat flour and cornmeal extrudates. Starch, 53, 147-154.
  • 12. Sikora T., Gimeza M. 2008. Elementy towaroznawstwa. WSiP, Warszawa, p. 102.
  • 13. Suprakas S. R., Mosoto B. 2005. „Biodegradable polymers and their layered silicate nanocomposites: In greening the 21st century materials world”. Canada Research Chair on Polymer Physics and Nanomaterials, Chemical Engineering Department, Université Laval, Sainte-Foy, Que., Canada G1K 7P4.
  • 14. Sobczak P. 2006. Sorbitol addition on extrusion process, TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume VIa, p. 163-169.
  • 15. Stasiek J. 2007. Wytłaczanie tworzyw polimerowych. Zagadnienia wybrane. Wyd. Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy, Bydgoszcz.
  • 16. Wójtowicz A., Mitrus M. 2010. Effect of whole wheat flour moistening and extrusion-cooking screw speed on the SME process and expansion ratio of precooked pasta products. TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture,10, p. 517-526.
  • 17. Wójtowicz A. 2008. Influence of legumes addition on proceeding of extrusion-cooking process of precooked pasta. TEKA Commission Motorization and Power Industry in Agriculture,, 8a, p. 209-216.
  • 18. Wójtowicz A., Mościcki L. 2008. Energy consumption during extrusion-cooking of precooked pasta. TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture, 8, p. 311-318 (80:20).
  • 19. Żakowska H. 1997. Materiały degradowane - alternatywa dla tradycyjnych opakowań z tworzyw sztucznych? (2). Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 12, p. 36-38.
  • 20. Żakowska H. 2005. Recykling odpadów opakowaniowych. Wyd. COBRO, Warszawa.
  • 21. Żakowska H. 2006. Światowy postęp w produkcji opakowań przydatny do kompostowania. Opakowanie, 2, p. 15-17.
  • 22. Żakowska H. 2004. Ocena ekologiczna opakowań prowadzona w COBRO. Ważenie-Dozowanie-Pakowanie 4, p. 28-30.
  • 23. Żakowska H. 2003. Opakowania biodegradowalne. Wyd. COBRO, Warszawa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-52c04e91-b48b-4f76-95b5-9e676256daaf
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.