PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 01 |

Tytuł artykułu

Wartość odżywcza grzybów jadalnych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

01

Opis fizyczny

s.15-17,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
  • Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa

Bibliografia

  • [1] ACHREMOWICZ В., FRĄCZEK Т., KALBARCZYK J.: Przem. Spoż., 1984, 38, 3, 102.
  • [2] ANDREOTTI R., TOMASICCHIO M., CASTELVETRI F.: Ind. Cons. 1975, 50,1, 29.
  • [3] BRODZIŃSKA Z., LASOTA W.: Bromatol. Chem. Toksykol. 1981, 14, 3—4, 229.
  • [4] BULIŃSKI R., KOT A., KOTULAS K., SZYDŁOWSKA E.: Żyw. Człow. 1981, 8, 1, 57.
  • [5] CHANG S.T.: Resour. Conserv. 1987, 13, 75.
  • [6] CHANG S.T., MILES P.G.: Bioscience 1984, 34, 6, 358.
  • [7] ENKE M., ROSCHING M., MATSCHINER H., ACHTZEHN M. K.: Nahrung 1979, 23, 7, 731.
  • [8] FLEGG P.B.: Mushroom J. 1987, 173, 170.
  • [9] FLEGG Р.В., MAW G. A.: Mushroom J. 1977, 48, 396.
  • [10] GINTEROWA A., LAZAROVA A.: Folia Microbiol. 1987, 32, 5, 434.
  • [11] HOFSTEN В.: Var Föda 1980, 32, 5, 279.
  • [12] HORUBAŁA A., WIŚNIEWSKA M.: Przem. Spoż., 1978, 32, 12, 446.
  • [13] KALBERER P., KÜNSCH U.: Lebensm. Wiss. Technol. 1974, 7, 4, 242.
  • [14] KETZ H.A.: Ernährungsforsch. Wiss. Praxis. 1982, 27, 4, 114.
  • [15] KUROSAWA S.I., SUGAHARA Т., HAYASHI J.: Nutr. Rep. Int. 1982, 26, 2, 167.
  • [16] LASOTA W.: Grzyby. 1986, 4, 13, 13.
  • [17] LASOTA W, FLORCZAK J.: Bromatol. Chem. Toksykol. 1983, 16, 3—4, 271.
  • [18] LASOTA W., FLORCZAK J., SYLWESTRZAK J.: Bromatol. Chem. Toksykol. 1983,16, 3—4, 1.
  • [19] LASOTA W., FLORCZAK J., SYLWESTRZAK J.: Bromatol. Chem. Toksykol. 1980,13, 4, 411.
  • [20] LASOTA W., SYLWESTRZAK J.: Bromatol. Chem. Toksykol. 1982, 15, 1—2, 1.
  • [21] LEICHTER J., BANDONI R. J.: Can. Inst. Food Sci. Technol. 1980, 13, 3, 122.
  • [22] LI G.S.F., CHANG S.T.: Eur. J. Appl. Microbiol. Biotechnol. 1982, 15, 4, 237.
  • [23] ŁOBASZEWSKI E.: Studia nad technologiczno-żywieniową przydatnością boczniaka ostrygowatego (PI. ostreatus) ze szczególnym uwzględnieniem sposobów utrwalania. Praca doktorska. Warszawa 1989.
  • [24] MILES P.G., CHANG S.T.: Mircen J. 1987, 3, 103.
  • [25] MILES P.G., CHANG S.Т.: The collection and conservation of genes of Lentinus. Proc. of Symp. of Seien, and Techn. Aspects of Cultivating Edible Fungi, Pensylvania State University, Park, PA, USA. July 1986.
  • [26] SAARIVIRTA M., KREULA M.: Z. Lebensm. Unters. Forsch. 1979, 169, 2, 88.
  • [27] SCHIJVENS P.H.M.: Voedingsmiddelentechnologie. 1987, 11, 2, 14.
  • [28] SOLANKO E. F., ELISJEJEWA G. S., RIABCZUK W. A., POZELINCEW R. K.: Prikł. Biochim. Mikrobiol. 1987, 23, 2, 230.
  • [29] STANTON R.: Mushroom J., 1984, 133, 27.
  • [30] WOGGON H., BICKERICH K.: Nahrung. 1978, 22, 3, K13—K15.
  • [31] WOŹNIAK W.: Grzyby. 1984b, 2, 8, 26.
  • [32] YOSHIDA H., SUGAHARA Т., HAYASI J.: J. JPN. Soc. Food Sci. Technol. 1987a, 34, 5, 274.
  • [33] YOSHIDA H., SUGAHARA Т., HAYASI J.: J. JPN. Soc. Cold. Preserv. Food. 1987b, 13, 2, 44.
  • [34] ZAKHARY J.W., ABO-BAKR Т. M., EL-MAHDY A. R., EL-TABEY S.A.M.: Food Chem. 1983, 11, 1, 31.
  • [35] ZAKHARY J.W., EL-MAHDY A. R., ABO-BAHR T.M., EL-TABEY S.A.M.: Food Chem., 1984, 13, 4, 265.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-4f641d73-c7b6-4d65-bacc-19942f84f0a8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.