PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 59 | 07-08 |
Tytuł artykułu

Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Effect of fruit extracts on pancreatic lipase activity in glycerol tributyrate emulsion
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
59
Numer
Opis fizyczny
s.48-50,rys.,tab.,wykr.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Instytut Biochemii Technicznej, Politechnika Łódzka, Łódź
autor
  • Instytut Biochemii Technicznej, Politechnika Łódzka, Łódź
autor
  • Instytut Biochemii Technicznej, Politechnika Łódzka, Łódź
Bibliografia
  • [1] http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/en, 09.11.2014.
  • [2] Białkowska M.: 2012. Przyczyny epidemii otyłości. Przem. Spoż., 66, 27–30.
  • [3] DOI: 10.1016/j.drudis.2007.07.024.
  • [4] DOI: 10.1016/j.phytochem.2010.07.011.
  • [5] DOI: 10.1021/jf5008264.
  • [6] DOI: 10.3390/ijms13021710.
  • [7] DOI: 10.1002/ptr.2718.
  • [8] DOI: 10.1016/j.foodchem.2008.11.093.
  • [9] DOI: 10.1016/j.lwt.2011.10.011.
  • [10] Ros E.: 2000. Intestinal absorption of triglyceride and cholesterol. Dietary and pharmacological inhibition to reduce cardiovascular risk. Atherosclerosis, 151, 357–379.
  • [11] DOI: 10.3390/molecules 181214651.
  • [12] DOI: 10.3923/ijp.2010.18.24.
  • [13] Dyrby M., Westergaard N., Stapelfeldt H.: 2001. Light and heat sensitivity of red cabbage extract in soft drink model systems. Food Chem., 72, 431–437.
  • [14] DOI: 10.1039/C0FO00111B.
  • [15] DOI: 10.1021/jf301047f.
  • [16] DOI: 10.1016/j.foodchem.2012.04.074.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-4f273d6b-10e3-4485-91ff-ac4d0546d24a
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.