Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Mleczarski
Rocznik
1980
Tom
---
Numer
01
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
01
artykuł:
Uwagi o konstrukcji, instalacji i eksploatacji homogenizatorów
(
Popko H.
,
Popko R.
,
Chabros W.
,
Korniluk W.
,
Szyszko W.
,
Wlodarczyk E.
)
artykuł:
Cel-pełniejsze zaspokojenie potrzeb ludności na mleko i artukuły mleczarskie
(
Los K.
)
artykuł:
Metody ograniczania wpływu bakteriofagów na procesy fermentacyjne
(
Fetlinski A.
,
Kornacki K.
,
Stepaniak L.
)
artykuł:
Postęp w budownie maszyn mleczarkich w mikroregionie lubelskim
(
Popko H.
,
Popko R.
,
Komsta H.
,
Opielak M.
,
Szyszko W.
)
artykuł:
Oczyszcalnie ścieków mleczarskich w kraju i za granicą. Część IV - Problematyka zagraniczna - Informacje ogólne
(
Pasternak T.
,
Piotrowski J.
)
artykuł:
Koszty pakowania i dystrybucji mleka oraz napojów mlecznych w zależności
(
Pachucki T.
,
Gornowicz M.
,
Endler M.
)
artykuł:
Niektóre zagadnienia metodyczne oznaczania bakterii przetrwalnikujących w mleku
(
Molska I.
,
Bogdanska H.
)
artykuł:
Ergonomiczna analiza warunków pracy na stanowisku roboczym przy rozlewaniu mleka
(
Wilkus S.
)
artykuł:
Automatyzacja procesu koagulacji w linii do produkcji kazeiny
(
Kowalewski P.
,
Rotter Z.
,
Schabowska K.
,
Sobechowicz J.
)
artykuł:
Oczyszczanie ścieków mleczarskich w kraju i za granicą
(
Pasternak T.
,
Piotrowski J.
)
artykuł:
Charakterystyka mikroflory jogurtu
(
Kornacki K.
,
Stepaniak L.
,
Fetlinski A.
,
Kramkowska A.
,
Bauman B.
)
artykuł:
Socjalistyczne współzawodnictwo pracy w przemyśle mleczarskim
(
Wisniewski P.
)
artykuł:
Mleczarstwo do roku 2000
(
Los K.
)
artykuł:
Produkcja kefiru przy zastosowaniu szczepionki do jednorazowego użycia
(
Kornacki K.
,
Kramkowska A.
,
Fesnak D.
,
Bauman B.
)
artykuł:
Rachunek ekonomiczny podstawą decyzji
(
Los K.
)
artykuł:
Badania niektórych parametrów pracy w wybranych urządzeniach linii produkcji śmietanki spożywczej
(
Dolatowski Z.
)
artykuł:
Zastosowanie beta-galaktozydazy w identyfikacji dojrzewania sera cheddarGooda
(
Gooda E.
,
Bednarski W.
,
Kowalewska J.
,
Kowalewska J.
,
Poznanski S.
,
Cudna Z.
)
artykuł:
Technologia produkcji deserowych napojów fermentowanych z mleka odtłuszczonego i śmietanki homogenizowanej
(
Hoppe K.
,
Koterska B.
,
Tomasik K.
)
artykuł:
Inżynierowie mechanicy dla przemysłu mleczarskiego
(
Popko H.
,
Popko R.
)
artykuł:
Wpływ czynników technologicznych na jakość i reologiczne właściwości jogurtu
(
Zbikowski Z.
,
Kisza J.
)
artykuł:
Kształtowanie się ubytków naturalnych i zmian fizyko-chemicznych w serach twarogowych w zależności od warunków mikroklimatycznych
(
Gertner L.
,
Jaszewska M.
,
Frohlich A.
)
artykuł:
Technologia produkcji deserowych serków opiekanych
(
Hoppe K.
,
Sobina A.
,
Rypczynski T.
)
artykuł:
Oczyszczanie ścieków mleczarskich w kraju i za granicą. Cz. III - Problematyka krakowa - układy oszyszczalni ścieków
(
Pasternak T.
,
Piotrowski J.
)
artykuł:
Technologia produkcji mlecznych napojów smakowych
(
Hoppe K.
,
Karolak K.
,
Koterska B.
)
artykuł:
Lepszy plan - pewniejsza realizacja zadań
(
Los K.
)
artykuł:
Sposób kompleksowego przerobi serwatki podpuszczkowej
(
Lewicki P. P.
,
Galoch I.
,
Kowalczyk R.
,
Lenart A.
,
Mlynarczyk G.
,
Palacha Z.
)
artykuł:
Zastosowanie suszonych koncentratów bakterii fermentacji mlekowej do wyrobu masła
(
Rymaszewski J.
,
Poznanski S.
,
Kornacki K.
,
Kramkowska A.
)
artykuł:
Technologia produkcji oraz niektóre czynniki wpywające na jakość jogurtu
(
Stefaniak L.
,
Kornacki K.
,
Fetlinski A.
,
Kramkowska A.
,
Bauman B.
)
artykuł:
Metoda oznaczenia kwasowości naturalnej mleka surowego
(
Jurczak M. E.
,
Stemplewska E.
,
Kasperowicz A.
)
artykuł:
Udział mleka i przetworów w ogólnym spożyciu żywności w Polsce
(
Gorniak S.
)
artykuł:
Ocena fizyko-chemiczna komponentu tłuszczowego w preperatach mlekozastępczych
(
Kedzierska W.
,
Bilik A.
)
artykuł:
Czas zwiększonego wysiłku
artykuł:
Dojrzewanie z jednoczesnym soleniem sera w powłokach z tworzyw sztucznych
(
Jakubowski J.
,
Smietana Z.
,
Wozniak M.
,
Wozniak S.
)
artykuł:
Ocena efektywności inwestycji polegających na budowie zakładów mleczarkich różnej skali wielkości
(
Bittnerowa E.
,
Dehmel D.
,
Grosiak A.
,
Michalska I.
,
Radniecka U.
)
artykuł:
Sztandar dla WSMI w Łodzi
artykuł:
Badania nad nowelizacją normy ubytków naturalnych serów dojrzewających w transporcie samochodowym
(
Jaszewska M.
,
Gertner L.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.