PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 12 | 6 |
Tytuł artykułu

Regulations of the fresh vegetables market

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
PL
Regulacje rynku warzyw świeżych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
PL
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
12
Numer
6
Opis fizyczny
p.60-63,fig.,ref.
Twórcy
autor
  • Department of Organization and Consumption Economics, Faculty of Human Nutrition and Customer Science, Warsaw University of Life Science, str.Nowoursynowska 159c, 02-776 Warsaw, Poland
Bibliografia
  • Jeznach M. 2000: Wpływ technologii nawadniania i nawożenia w zarządzaniu jakością sałaty. Kongres 2000 Polskiej Gospodarki Żywnościowej i Nauki o Żywieniu Człowieka. Sesje naUkowe. Materiały. Streszczenia referatów, doniesień i posterów. p. 192.
  • Jeznach M. 2001 a: Technologia nawadniania i nawożenia jako istotny czynnik kompleksowego zarządzania jakością warzyw świeżych. Przegląd Naukowy Wydziału Inżynierii i Kształtowania Środowiska. SGGW, Warszawa, no. 22, p. 441-442.
  • Jeznach M. 2001b: Zachowania nabywcze na rynku warzyw. Sprawozdanie końcowe z badań finansowanych przez KBN Grant Nr 1H02D 038 19. Maszynopis SGGW, Warszawa, p. 76.
  • Jeznach M. 2003a: Postrzeganie jakości warzyw przez konsumentów. Marketing w strategiach rozwoju sektora rolno-spożywczego (red. M. Adamowicz). SGGW, Warszawa, p. 671-678.
  • Jeznach M. 2003b: Bezpieczeństwo żywności jako kryterium jej wyboru przez konsumentów na rynku. Marketing w strategiach rozwoju sektora rolno-spożywczego (red. M. Adamowicz). SGGW, Warszawa, p. 19S-206.
  • Jeznach M. 2005a: Jakość determinantą wyborów konsumenckich na rynku żywności. [W:] Rynkowe mechanizmy kształtowania jakości (red. S. Makarski). Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów, p. 163-169.
  • Jeznach M. 2005b: Oczekiwania konsumentów związane z jakością żywności. [W:] Jakość w dokonaniach współczesnej ekonomii i techniki. Monografia naukowa z cyklu: Techniczne i ekonomiczne aspekty jakości (red. S. Doroszewicz, A. Zbierzchowska). SGH, Warszawa, p. 267-273.
  • Jeznach M. 2008: Uwarunkowania ekonomiczno-organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności. SGGW, Warszawa.
  • [www.monrol.gov.pl].
Uwagi
Rekord w opracowaniu
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-4e64c579-3242-4982-9763-65902faf4e09
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.