Katedra Polityki Europejskiej Finansów Publicznych i Marketingu, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul.Nowoursynowska 166, 02-7897 Warszawa
Bibliografia
Góralczyk, M. (2008). Rola jakości produktów spożywczych w decyzjach zakupowych konsumentów implikacje dla konsumentów. W: Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy. Kraków: Wyd. Nauk. PTTŻ.
Grunert, K. (1997). What’s in a steak? A cross-cultural study on the quality perception of beff. Food Qualit. Prefer., 8.
GUS (2013). Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2013. Warszawa: GUS.
GUS (2014). Mały rocznik statystyczny 2014. Warszawa: GUS.
Gutman, J. (1982). A means and chain model based on consumer categorization processes. J. Mark., 46(2).
Jeznach, M. (2008). Uwarunkowania ekonomiczno-organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności. Warszawa: Wyd. SGGW.
Kijowski, J., Wysłouch, W. (2003). Integracja systemu HACCP i systemu według normy PN-EN ISO serii 9000:2001. W: Kijowski, J., Sikora, T. (2003). Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności. Integracja i informatyzacja systemów. Warszawa: WNT.
Kosicka-Gębska, M., Gębski, J. (2014). Wpływ wyróżników jakości na zachowanie konsumenta na rynku mięsa. Rocz. Nauk. SERiA, 1.
Kosicka-Gębska, M. (2013). Zachowania polskich konsumentów na rynku wołowiny. Rozpr. Nauk. Monogr. SGGW.
Litwińczuk, Z., Barłowska, J. (2012). Produkcja żywności. W: Litwińczuk Z. (red.), Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa. Warszawa: PWRiL.
Najorek, L. (1993). Niektóre aspekty uwarunkowań zachowań żywieniowych. Warszawa: Wyd. IŻŻ.
Nowicki, P. (2008). Bezpieczeństwo i higiena produkcji żywności w ocenie klientów barów bistro. W: Sikora, T. (2008). Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy (s. 650). Kraków: Wyd. Nauk. PTTŻ.
Szwacka-Mokrzycka, J. (2013a). Rola systemu zarządzania jakością w osiąganiu przewagi konkurencyjnej. W: J. Agribus. Rural Dev., 3 (29). Poznań: Wyd. UP w Poznaniu.
Szwacka-Mokrzycka, J. (2013b). Tendencje rozwojowe popytu i podaży żywności w Polsce. Warszawa: Wyd. SGGW.
Rynek Mięsa. Stan i Perspektywy (2014). Warszawa: IERiGŻ.
Rynek Drobiu. Stan i Perspektywy (2014). Warszawa: IERiGŻ.
System certyfi kacji QMP. Pobrane 14 maja 2013 www.kochamwolowine. pl/system-certyfi kacji-qmp.
http://www.podajindyka.pl/o-kampanii.html
http://www.produktyregionalne.pl/biuletyn.html, data wejścia 14 maja 2013
http://www.qafp.pl/strona,historia.html, data wejścia 13 maja 2013
http://www.wieprzowinapqs.pl/strona-glowna.aspx, data wejścia 13 maja 2013