PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 1[35] |
Tytuł artykułu

Rola jakości w podejmowaniu decyzji nabywczych przez konsumentów na przykładzie rynku mięsa i wędlin

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
The role of quality in making purchasing decisions on the example of meat and cured meat purchasing consumers
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Wydawca
-
Rocznik
Numer
Opis fizyczny
s.39-47,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Polityki Europejskiej Finansów Publicznych i Marketingu, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul.Nowoursynowska 166, 02-7897 Warszawa
Bibliografia
  • Góralczyk, M. (2008). Rola jakości produktów spożywczych w decyzjach zakupowych konsumentów implikacje dla konsumentów. W: Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy. Kraków: Wyd. Nauk. PTTŻ.
  • Grunert, K. (1997). What’s in a steak? A cross-cultural study on the quality perception of beff. Food Qualit. Prefer., 8.
  • GUS (2013). Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2013. Warszawa: GUS.
  • GUS (2014). Mały rocznik statystyczny 2014. Warszawa: GUS.
  • Gutman, J. (1982). A means and chain model based on consumer categorization processes. J. Mark., 46(2).
  • Jeznach, M. (2008). Uwarunkowania ekonomiczno-organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności. Warszawa: Wyd. SGGW.
  • Karaszewski, R. (2006). Nowoczesne koncepcje zarządzania jakością. Toruń: TNOiK „Dom Organizatora”.
  • Kijowski, J., Wysłouch, W. (2003). Integracja systemu HACCP i systemu według normy PN-EN ISO serii 9000:2001. W: Kijowski, J., Sikora, T. (2003). Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności. Integracja i informatyzacja systemów. Warszawa: WNT.
  • Kosicka-Gębska, M., Gębski, J. (2014). Wpływ wyróżników jakości na zachowanie konsumenta na rynku mięsa. Rocz. Nauk. SERiA, 1.
  • Kosicka-Gębska, M. (2013). Zachowania polskich konsumentów na rynku wołowiny. Rozpr. Nauk. Monogr. SGGW.
  • Kotler, P.H., Keller, K.L. (2012). Marketing. Poznań: Rebis.
  • Litwińczuk, Z., Barłowska, J. (2012). Produkcja żywności. W: Litwińczuk Z. (red.), Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa. Warszawa: PWRiL.
  • Najorek, L. (1993). Niektóre aspekty uwarunkowań zachowań żywieniowych. Warszawa: Wyd. IŻŻ.
  • Nowicki, P. (2008). Bezpieczeństwo i higiena produkcji żywności w ocenie klientów barów bistro. W: Sikora, T. (2008). Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy (s. 650). Kraków: Wyd. Nauk. PTTŻ.
  • Szwacka-Mokrzycka, J. (2013a). Rola systemu zarządzania jakością w osiąganiu przewagi konkurencyjnej. W: J. Agribus. Rural Dev., 3 (29). Poznań: Wyd. UP w Poznaniu.
  • Szwacka-Mokrzycka, J. (2013b). Tendencje rozwojowe popytu i podaży żywności w Polsce. Warszawa: Wyd. SGGW.
  • Rynek Mięsa. Stan i Perspektywy (2014). Warszawa: IERiGŻ.
  • Rynek Drobiu. Stan i Perspektywy (2014). Warszawa: IERiGŻ.
  • System certyfi kacji QMP. Pobrane 14 maja 2013 www.kochamwolowine. pl/system-certyfi kacji-qmp.
  • http://www.podajindyka.pl/o-kampanii.html
  • http://www.produktyregionalne.pl/biuletyn.html, data wejścia 14 maja 2013
  • http://www.qafp.pl/strona,historia.html, data wejścia 13 maja 2013
  • http://www.wieprzowinapqs.pl/strona-glowna.aspx, data wejścia 13 maja 2013
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-4e387ab7-22ce-43cf-8810-480cf4440d1d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.