Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
21
Czasopismo
Roczniki Technologii i Chemii Żywnosci
Wydawca
-
Rocznik
1971
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
21
artykuł:
Próby zastosowania neutronowej analizy aktywacyjnej do oznaczania chlorowcopochodnych pestycydów w tłuszczu mlecznym
(
Horubala A.
,
Jankowska S.
,
Porzucek H.
,
Zdrojewski Z.
)
artykuł:
Oznaczanie metioniny w materiale biologicznym metodą chromatografii gazowej
(
Okoniewska Z.
,
Daniewski M.
,
Korolczuk J.
)
artykuł:
Badania warunków powstawania i roli kwasu pirolidonokarboksylowego w kształtowaniu się niektórych wyróżników sensorycznych w soku pomidorowym
(
Jacorzynski B.
,
Iwanska W.
,
Chudzikiewicz M.
)
artykuł:
Pamięci wielkiego uczonego i pedagoga prof. dr Kurt Albert Taufel
(
Pijanowski E.
)
artykuł:
Otrzymywanie bardzo czystych estrów metylowych nienasyconych kwasów tłuszczowych o 18 atomach węgla w cząsteczce
(
Zwierzykowski W.
,
Igielska B.
,
Niewiadomski H.
)
artykuł:
Radioliza inuliny w roztworach wodnych
(
Bachman S.
,
Zegota H.
)
artykuł:
Zmiany składu lipidów tkanki mięsnej pod wpływem procesów sterylizacji
(
Korzeniowski W.
)
artykuł:
Zawartość witaminy E, wody i białka ogólnego w mięśniach kurcząt o normalnej i wodnistej strukturze
(
Trojan M.
,
Niewiarowicz A.
)
artykuł:
Wpływ zawartości wody oraz dodatku wersenianu sodu na trwałość liofilizowanego mięsa kurcząt
(
Matyniak J.
,
Niewiarowicz A.
,
Wcisło H.
,
Gonsior K.
)
artykuł:
Wpływ kwasów lotnych oraz związków barwnych melasu buraczanego na fermentację itakonową
(
Nowakowska-Waszczuk A.
,
Zakowska Z.
)
artykuł:
Wpływ termicznej obróbki mleka i niektórych zabiegów technologicznych na poziom grup sulfhydrylowych
(
Rotkiewicz W.
,
Kisza J.
)
artykuł:
Zmiany zawartości sacharozy i cukrów redukujących w bulwach ziemniaczanych suszonych w różnych gazach i temperaturach
(
Lisinska G.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.