PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 05 |
Tytuł artykułu

Polichlorowane dwubenzofurany jako zanieczyszczenia żywności pochodzenia zwierzęcego

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
42
Numer
05
Opis fizyczny
s.136-138,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Zakład Higieny Weterynaryjnej w Gdańsku, Gdańsk
Bibliografia
  • 1. FIRESTONE D.: J. Agric. Food Chem. 1977, 25, 1274.
  • 2. HASS JR., FRIESEN M.D., HER VAN D.J., PARKER C.E.: Anal. Chem. 1978, 50,1474. V NYGREN M., RAPPE C., LINDSTROM G., HANSSON M„ BERGQV1ST P.A..
  • 3. MARKLUND S., DOMELLOF L., HARDELL L., OLSSON M.: Chlorinated dioxins and dibenzofurans in perspective. C. Rappe., G. Choudhary., L.H. Keith (red). Lewis Publishers, Chelsea, Michigan 1986, 15.
  • 4. RAPPE C., BERGQVIST P.A., HANSSON M., KJELLER L-0.,LINDSTROM G., MARKLUND S., NYGREN M.: Banbury Report 18, Biological mechanisms of dioxin action. Cold Spring Harbor Laboratory. NY, USA 1984, 17.
  • 5. RAPPE C., NYGREN M., LINDSTROM G., BUSER H.R., BLASER O., WUTHRICH C.: Environ. Sei. Technol. 1987, 21, 964.
  • 6. RYAN J.J., PILON J.C.: Chlorinated dioxins and related compounds - impact on the environment. O. Hutzinger., R.V. Frei ., E. Merian., F. Pocchiari (red.). Pergamon Press, Oxford, UK, 1982, 183.
  • 7. RYAN J.J., LAU P-Y., PILON J.C., LEWIS D.: Chlorinated dioxins and dibenzofurans in the total environment. G. Choudhary., L.H. Keith., C. Rappe (red.). Butterworth Publishers, Boston, 1983, 87.
  • 8. RYAN J.J., LAU B. P-Y„ HARDY J.A., STONE W.B., O'KEEFE P., GIERTHY J.F.: Chemosphere 1986, 15, 537.
  • 9. STALLING D.L., SIMTH L.M., PETTY J.D., HOGAN J.W., JOHNSON J.L„ RAPPE C.. BUSER H.R.: Human and environmental risk of chlorinated dioxins and related compounds. R E. Tucker., A.L. Young., A.P. Grey (red.). Plenum Press, New York 1983, 221.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-4c8226ea-76a7-48cb-bc4d-18ec9653e1b7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.