Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Fragmenta Agronomica
Rocznik
2013
Tom
30
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem oraz miedzią i manganem na plonowanie gryki
(
Liszewski M.
,
Chorbinski P.
,
Kozlowska K.
,
Wojcik A.
)
artykuł:
Wpływ zapraw chemicznych na ograniczanie chorób grochu
(
Horoszkiewicz-Janka J.
,
Jajor E.
,
Perek A.
)
artykuł:
Monitoring zarodnikowania Fusarium spp. jako podstawa do prognozowania szkód i celowości zabiegów chemicznych
(
Sawinska Z.
,
Zachwieja M.
)
artykuł:
Wpływ specjalizacji gospodarstw w produkcji mleka na udział kukurydzy w strukturze zasiewów w gminie Suchożebry
(
Czarnocki S.
,
Paluszkiewicz J.
,
Rowicki J.
)
artykuł:
Kształcenie rolnicze w Polsce – teraźniejszość i przyszłość
(
Rudnicki F.
)
artykuł:
Prof. dr hab. Janusz Nowicki. Członek korespondent PAN (1937–2013). Pro memoria
(
Marks M.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem i siarką na plonowanie oraz skład chemiczny ziarna kukurydzy. Część II. Zawartość azotu i siarki
(
Filipek-Mazur B.
,
Lepiarczyk A.
,
Tabak M.
)
artykuł:
Yielding of maize hybrids from different maturity groups depending on sowing density
(
Sulewska H.
,
Koziara W.
,
Smiatacz K.
,
Szymanska G.
,
Panasiewicz K.
)
artykuł:
Produkcja biomasy nadziemnej oraz pobranie makroskładników przez zboża ozime w zależności od sposobu uprawy roli
(
Malecka I.
,
Blecharczyk A.
,
Sawinska Z.
,
Piechota T.
,
Dytman-Hagedorn M.
)
artykuł:
Skutki produkcyjne monokultury pszenicy ozimej w warunkach upraszczania uprawy roli
(
Parylak D.
,
Pytlarz E.
)
artykuł:
Efekty transgresywne w składzie chemicznym pokolenia F2 odmian mieszańcowych kukurydzy w uprawie na kiszonkę
(
Sulewska H.
,
Szymanska G.
,
Smiatacz K.
,
Sobieszczanski R.
,
Szulc P.
)
artykuł:
Wydajność produkcji biogazu trzech odmian buraka cukrowego w zależności od nawożenia organicznego
(
Artyszak A.
)
artykuł:
Możliwości uprawy sorga ziarnowego, odmiany 251 w warunkach Dolnego Śląska – wyniki wstępne
(
Sowinski J.
,
Szydelko-Rabska E.
)
artykuł:
Cechy morfologiczne i jakościowe oraz plonowanie jęczmienia jarego w zależności od właściwości odmian i terminu siewu
(
Noworolnik K.
)
artykuł:
Antagonism of sporulating Bacillus and Clostridium bacteria and fluorescent Pseudomonas bacteria isolated from under maize with pathogenic Fusarium species on different culturing media
(
Niewiadomska A.
,
Sawicka A.
,
Swedrzynska D.
,
Starzyk J.
,
Sulewska H.
)
artykuł:
Ocena liczebności mikroorganizmów glebowych spod uprawy mieszanek Festulolium braunii z roślinami motylkowatymi nawożonych zróżnicowanymi dawkami azotu
(
Sosnowski J.
,
Jankowski K.
)
artykuł:
Reakcja ziemniaka na uproszczenia w zmianowaniu
(
Wojciechowski W.
,
Lehmann A.
,
Waclawowicz R.
)
artykuł:
Wpływ użyźniania gleby oraz stosowania biostymulatora na produkcyjność pszenicy ozimej w zmianowaniu i krótkotrwałej monokulturze
(
Kotwica K.
,
Jaskulska I.
,
Piekarczyk M.
,
Wasilewski P.
,
Galezewski L.
,
Kulpa D.
)
artykuł:
Wpływ wapnowania i odpadowych materiałów organicznych na zawartość azotu, fosforu i potasu w biomasie kupkówki pospolitej uprawianej na glebie zanieczyszczonej niklem
(
Kuziemska B.
,
Kalembasa S.
,
Jaremko D.
,
Popek M.
)
artykuł:
Plonowanie kukurydzy (Zea mays L.) po orce i nawożeniu obornikiem zastosowanych jednorazowo po wieloletniej bezorkowej uprawie roli i nawożeniu wyłącznie mineralnym
(
Szulc P.
,
Dubas A.
)
artykuł:
Wpływ gęstości siewu i herbicydów na zniszczenie chwastów, plonowanie i wartość technologiczną ziarna dwóch odmian pszenicy ozimej
(
KIeloch R.
)
artykuł:
Zmiany liczebności Azospirillum i Azotobacter w glebie pod uprawą kukurydzy (Zea mays L.) z zastosowaniem różnych nawozów organicznych
(
Starzyk J.
,
Niewiadomska A.
,
Wolna-Maruwka A.
,
Swedzynska D.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.