Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
2011
Tom
62
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Opracowanie chemiotaksonomicznej metody wykrywania obecności bakterii z rodzaju Legionella pneumophila w próbkach wody techniką GC-MS
(
Czajkowska A.
,
Paziak-Domanska B.
,
Gajewska M.
,
Bartodziejska B.
)
artykuł:
Oznaczanie baru w naturalnych wodach leczniczych techniką ICP-OES. Część I. Wody ujmowane na terenach uzdrowisk w Polsce
(
Garbos S.
,
Swiecicka D.
)
artykuł:
Zachowania zdrowotne dzieci i młodzieży związane z postrzeganiem własnych proporcji ciała
(
Czajka K.
,
Kochan K.
)
artykuł:
Stopień odżywienia a aktywność fizyczna mieszkańców Pomorza
(
Czaja J.
,
Lebiedzinska A.
,
Panasiuk K.
,
Dawidowska A.
,
Szefer P.
)
artykuł:
Zwyczaje żywieniowe studentek UMB w zależności od sytuacji ekonomiczno-społecznej
(
Stefanska E.
,
Ostrowska L.
,
Radziejewska I.
,
Kardasz M.
)
artykuł:
Spożycie wybranych mikroskładników pokarmowych przez dzieci i młodzież w wieku 7 – 13 lat z otyłością prostą przed i po korekcie sposobu żywienia
(
Okreglicka K.
,
Bawa S.
)
artykuł:
Ocena czynników ryzyka zespołu metabolicznego u dziewcząt i chłopców z terenu Południowo-Zachodniej części Polski
(
Mikolajczak J.
,
Piotrowska E.
,
Biernat J.
,
Wyka J.
,
Zechalko-Czajkowska A.
)
artykuł:
Porównanie aktywności fizycznej oraz ulubionych form spędzania czasu wolnego dziewczynek i chłopców w wieku przedszkolnym z województwa mazowieckiego
(
Merkiel S.
,
Chalcarz W.
,
Deptula M.
)
artykuł:
Wpływ interwencji żywieniowej na spoczynkowy wydatek energetyczny u otyłej młodzieży w wieku 15-18 lat
(
Domanska I.
,
Bawa S.
)
artykuł:
Dioksyny a bezpieczeństwo żywności
(
Strucinski P.
,
Piskorska-Pliszczynska J.
,
Goralczyk K.
,
Warenik-Bany M.
,
Maszewski S.
,
Czaja K.
,
Ludwicki J. K.
)
artykuł:
Czystość mikrobiologiczna powietrza w szpitalu. Czynniki wpływające na stężenie mikroorganizmów w powietrzu sal operacyjnych
(
Krogulski A.
,
Szczotko M.
)
artykuł:
Promieniotwórczość naturalna potasu 40K w wodach leczniczych i naturalnych wodach mineralnych oraz ocena dawek
(
Pachocki K. A.
,
Wieprzowski K.
,
Rozycki Z.
,
Bekas M.
,
Latour T.
)
artykuł:
Zwyczaje żywieniowe grupy osób wyczynowo uprawiających siatkówkę
(
Gacek M.
)
artykuł:
Poziom wiedzy na temat zagrożeń i dolegliwości okresu klimakterium wśród kobiet w wieku przedmenopauzalnym
(
Medrela-Kuder E.
)
artykuł:
Oszacowanie pobrania przez ludność województwa podlaskiego wybranych dozwolonych substancji konserwujących stosowanych w przemyśle spożywczym
(
Szczerbinski R.
,
Karczewski J.
)
artykuł:
Czynniki decydujące o zakupie suplementów diety zawierających witaminy i składniki mineralne przez studentów Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
(
Spiolek K.
,
Kosciolek A.
,
Kania J.
,
Hartman M.
,
Pawlowska-Goral K.
)
artykuł:
Ocena zmian stężenia selenu w krwi i tkankach samców szczura pod wpływem zmiany składu diety i jej suplementacji wybranymi witaminami z grupy B
(
Friedrich M.
,
Goluch-Koniuszy Z.
,
Dolot A.
,
Pilarczyk B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.