Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2015
Tom
22
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny oraz aktywność przeciwrodnikowa ziela wybranych genotypów owsa siewnego (Avena sativa)
(
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
,
Leszczynska T.
,
Piatkowska E.
,
Kidacka A.
)
artykuł:
Sugar composition of apple cultivars and its relationship to sensory evaluation
(
Ticha A.
,
Salejda A. M.
,
Hyspler R.
,
Matejicek A.
,
Paprstein F.
,
Zadak Z.
)
artykuł:
Zastosowanie bakterii kwasu mlekowego do produkcji probiotycznego soku warzywnego
(
Sionek B.
,
Kolozyn-Krajewska D.
,
Jaworska D.
,
Blazejczyk M.
)
artykuł:
Przydatność metody ilościowej analizy opisowej (QDA) i analizy składowych głównych (PCA) na przykładzie oceny sensorycznej grillowanych steków wołowych
(
Sadowska A.
,
Swiderski F.
,
Rakowska R.
,
Kostyra E.
,
Piotrowska A.
)
artykuł:
XXV lat Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
(
Pospiech E.
,
Piasecka-Kwiatkowska D.
)
artykuł:
Wpływ metody suszenia na cechy sensoryczne oraz skład olejku eterycznego tymianku właściwego (Thymus vulgaris L.)
(
Krol B.
,
Kieltyka-Dadasiewicz A.
)
artykuł:
Chloropropanole, chloropropanodiole i ich estry w żywności
(
Kowalska D.
,
Gruczynska E.
,
Kowalska M.
,
Kozlowska M.
,
Kowalski B.
)
artykuł:
Bakterie kwasu octowego - taksonomia, ekologia oraz wykorzystanie przemysłowe
(
Antolak H.
,
Kregiel D.
)
artykuł:
Tekstura owoców wybranych odmian truskawek
(
Bojarska J. E.
,
Majewska K. M.
,
Zadernowski R.
)
artykuł:
Zastosowanie mięsa wieprzowego pochodzącego z tuczników skarmianych mieszanką paszową z dodatkiem preparatu białkowo-ksantofilowego z lucerny do produkcji potencjalnie probiotycznej kiełbasy dojrzewającej
(
Wojciak K. M.
,
Neffe-Skocinska K.
,
Grela E.
,
Dolatowski Z. J.
)
artykuł:
Wpływ tuszki na barwę mięsa kaczek typu Pekin
(
Gornowicz E.
,
Szwaczkowski T.
,
Pietrzak M.
,
Graczyk M.
)
artykuł:
Interakcje składników żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Bakterie psychrotrofowe w mleku surowym i jego przetworach
(
Adamiak A.
,
Gorska A.
,
Mroz B.
)
artykuł:
Aktywność przeciwrodnikowa soków drzewnych z terenu podkarpacia
(
Bilek M.
,
Siembida A.
,
Stawarczyk K.
,
Cieslik E.
)
artykuł:
Otrzymywanie, stabilność termiczna i właściwości przeciwutleniające długołańcuchowych estrów kwasu ferulowego
(
Kiewlicz J.
,
Szymusiak H.
,
Zielinski R.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Zawartość wybranych makroelementów i mikroelementów w kazeinie kwasowej i kazeinianach
(
Siemianowski K.
,
Tonska E.
,
Szpendowski J.
)
artykuł:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN „Żywność - Zdrowie - Przyszłość” Lublin, 25-26 czerwca 2015 r.
(
Stadnik J.
,
Jackowska I.
)
artykuł:
Opracowanie prostych i skutecznych testów real-time PCR od identyfikacji komponentów bydlęcych, wieprzowych i owczych w żywności
(
Natonek-Wisniewska M.
,
Krzyscin P.
)
artykuł:
Twórcy polskiej nauki o żywności. Polscy uczeni po II Wojnie Światowej prof.dr hab. Jerzy Ryszard Warchalewski (1940-2012)
(
Piasecka-Kwiatkowska D.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.