PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 78 |
Tytuł artykułu

Szanse i bariery rozwoju gospodarstw rolnych na przykładzie województwa lubelskiego

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Opportunities and barriers to the development of farms on the example of the Lublin province
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
78
Opis fizyczny
s.73-80,tab.,wykr.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Ekonomii i Agrobiznesu, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, ul.Akademicka 13, 20-353 Lublin
Bibliografia
  • Domagała A. 2012. Propozycja metody doboru zmiennych do modeli DEA (procedura kombinowana doboru w przód). Pr. Nauk. UWroc. 242, 571–579.
  • Dziechciarz J. 2012. Ekonometria. Metody, przykłady, zadania. Wrocław, Wydaw. Uniw. Ekon.
  • GUS. 2013. Rocznik Statystyczny Rolnictwa, www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/rs_rocznik_rolnictwa, dostęp: 2.06.2014.
  • Hozer J., Zawadzki J. 1990. Zmienna czasowa i jej rola w badaniach ekonometrycznych. Warszawa, PWN.
  • Jóźwiak J., Podgórski J. 2006. Statystyka od podstaw. Wyd. VI zmienione. Warszawa, PWE.
  • Krajowy Związek Producentów Buraka Cukrowego. 2011. Rynek cukru w Polsce, http://kzpbc.com.pl/rynek-cukru-w-polsce,23,pl.html 2014, dostęp: 20.06.2014 r.
  • Niemczak M. 2008. Przemiany struktur polskiego przemysłu cukrowniczego jako efekt procesu restruk-turyzacji. Pr. Kom. Geogr. Przem. Krak. 10, 109–122.
  • STC. 2014. Aktualności, http://www.stc.pl/aktualnosci.php?d=80b 2014, dostęp: 20.06.2014 r..
  • Świetlicki S. 2014. Wyniki techniczno-produkcyjne polskich cukrowni w kampanii cukrowniczej 2013/2014. Gaz. Cukrow. 2, 259–272.
  • Welfe A. 2009. Ekonometria. Metody i ich zastosowanie. Warszawa, PWE.
  • Zeliaś A. 2006. Kilka uwag na temat metod doboru zmiennych występujących na rynku nieruchomości. Zesz. Nauk. USzczec. 450, 685–696.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-37ca64e8-9f71-4cb2-a701-da3668446af5
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.