PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 61 | 11 |

Tytuł artykułu

Alternatywne kanały dystrybucji żywności w polskim handlu hurtowym

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Alternative distribution channels of food in Polish wholesale trade

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono alternatywne kanały dystrybucji żywności w handlu hurtowym. Są one zbudowane na bazie elektronicznej platformy handlowej o charakterze wertykalnym lub horyzontalnym. Przykładem elektronicznej platformy o charakterze branżowym w gastronomii jest Caterweb.pl, a w dziedzinie obrotu podstawowymi surowcami rolniczymi i produktami spożywczymi - eBronisze.pl. Na przykładzie giełdy Netbrokers.pl przedstawiono różnice pomiędzy rynkiem elektronicznym a giełdą wirtualną.
EN
Alternative distribution channels of food in wholesale trade are built on the basis of electronic trade platform. The platform has a vertical or horizontal character. An example of such a platform in gastronomy is Caterweb.pl, and in the trade of raw materials andfood - eBronisze.pl. Taking the Stock Netbrokers.pl the differences between electronic and virtual markets are presented. Granops M., Kaleta J.: 2005. Woda Uzdatnianie i odnowa Laboratorium. Wydawnictwo SGGW Warszawa

Wydawca

-

Rocznik

Tom

61

Numer

11

Opis fizyczny

s.41-44,rys.,tab.

Twórcy

  • Wydział Technologii Drewna, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Granops M., Kaleta J.: 2005. Woda Uzdatnianie i odnowa Laboratorium. Wydawnictwo SGGW Warszawa
  • [2] Grzybek A.: 2003. Wpływ wybranych technologii na środowisko i energochłonność przetwórstwa owocowo-warzywnego (rozprawa habilitacyjna). Inżynieria Rolnicza Instytut Budownictwa, Mechanizacji i Elektryfikacji Rolnictwa Komitet Techniki Rolniczej PAN, Polskie Towarzystwo Techniki Rolniczej, nr 2 (44).
  • [3] Kowal A.L., Swiderska-Broż M.: 2000. Oczyszczanie wody. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa-Wrocław.
  • [4] Kowalczyk R.: 2006. Uzdatnianie wody technologicznej. Przemysł Spożywczy 60 (11), 12 -18.
  • [5] Kowalczyk R., Netter J.: 2007. Analiza zużycia czynników energetycznych w wybranym zakładzie przemysłu mięsnego. Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, SGGW Praca niepublikowana
  • [6] Neryng A., Wojdalski J., Budny J., Krasowski E: 1990. Energia i woda w przemyśle rolno-spożywczym. WNT, Warszawa
  • [7] Szkarowski A., Morozov A. V: 2005. Udoskonalanie technologii uzdatniania wody do celów kotłowniczych i ciepłowniczych. Gaz, Woda i Technika Sanitarna 79 (6), 12-13.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-367e12d0-34d8-449b-81e0-f899910167c7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.