PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1989 | 43 | 01 |
Tytuł artykułu

Postęp techniczny w oczyszczaniu oraz wykorzystaniu ścieków i odpadów krochmalni ziemniaczanej

Autorzy
Warianty tytułu
RU
Tekhnizheskijj progress v ozhistke i ispol’zvanin stozhnykh vod i otkhodov iz krakhmal’nogo cekha (kartofel’nogo)
EN
Technical progres in the treatment and utilisation ofsewage and wastes from a potato starch plant
FR
Le progres technique sur le plan d’epuration des effluents et des déchets d'une amidonnerie transformant les pommes de terre
DE
Technischer Fortschritt bei der Reinigung und Nutzung von Abwallen und Abfallen einer Kartoffelstarke fabrik
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
43
Numer
01
Opis fizyczny
s.8-10,bibliogr.
Twórcy
autor
Bibliografia
  • 1. BRZYSKI W.: Przygotowanie ziemniaków do przerobu na krochmal. Maszynopis BOJTE-CLPZ 1986.
  • 2. ROMANIENKO W.N.: Piszcz. Prom. 1984, 19, 2.
  • 3. GULIUK N.G.: Piszcz. Prom. 1985, 8, 19.
  • 4. SZMARIAN E.M.: Piszcz. Prom. 1984, 6, 19.
  • 5. OLSSON G.: Stärke 1978, 29, (11), 327.
  • 6. KERKHOVEN P.H.: Oddzielanie piasku i cząstek humusowych z transportowo myjących wód krochmalni ziemniaczanej. Inf. Firmy „Nivoba” (NL), 1977.
  • 7. BODE H.F.W.: Stärke 1974, 26, (10), 346.
  • 8. Technologiczny proces przerobu ziemniaków na krochmal. Inf. Firmy „Hover” (Holandia) 1987.
  • 9. ROMANIENKO W.N.: Piszcz. Prom. 1985, 3, 19.
  • 10. ROMANIENKO W.N.: Piszcz. Prom. 1986, 3, 19.
  • 11. Pat. PRL nr 99483. Sposób oddzielania rozcieńczonego lub mało rozcieńczonego soku i skrobi z roślin okopowych oraz urządzenia do wykonania tego sposobu. Firma Scholtens Chemische Fabrieken В. V. Foxhol (NL). Opubl. w 1983.
  • 12. Pat. ZSRR nr 997826. Wielostopniowa multihydrocyklonowa instalacja. Naukowo Przemysłowe Zjednoczenie Krochmalnictwa. Opubl. w 1983.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-36217ab8-1f43-41fd-a734-53e134f35e12
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.