PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 05-06 |
Tytuł artykułu

Badania wpływu niektórych czynników na poziom dwuacetylu w zagęszczonych sokach cytrusowych

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
45
Numer
Opis fizyczny
s.143-145,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
autor
  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
Bibliografia
  • [1] ANONIM: Netherlands Standard MEN 3716, 1976, 4.
  • [2] ANONIM: Netherlands Standard MEN 3715, 1975, 4.
  • [3] DŁUŻEWSKI M., ZMARLICKI S., CHUCHLOWA J.: Ćwiczenia z technologii i analizy mleka i przetworów mlecznych. SGGW-AR, Warszawa 1968, 255—257, 331—333.
  • [4] FIELDS M.L.: Food Technol., 1962, 16, 8, 98.
  • [5] GRODZKA E.: Wpływ procesów obróbki wstępnej jabłek na skład frakcji aromatycznej i właściwości sensoryczne soków. Praca magisterska. SGGW-AR, Warszawa 1977.
  • [6] HANKELI A. D., LIE S.: J. of the Institute of Breving 1978, 84, 2, 85—89.
  • [7] MASTALERZ P.: Chemia organiczna. PWN, Warszawa 1984, 210, 473.
  • [8] MURDOC D.J., TROY V.S., FOLINAZZO J.F.: Food Technol, 1951, 12, 127 -129.
  • [9] RZESZOTARSKA J.: Wpływ warunków składowania na jakość frakcji aromatycznej i cechy organoleptyczne soku jabłkowego. Praca magisterska. SGGW-AR, Warszawa 1970.
  • [10] SŁOWIKOWSKA K.: Wpływ stopnia koncentracji i temperatury przechowywania na stabilność frakcji aromatycznej soku jabłkowego. Praca magisterska. SGGW-AR, Warszawa 1970.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-35c3ec0c-3d04-4587-954d-433ee94f39bf
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.