Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement
Rocznik
2003
Tom
10
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Jakość serów twarogowych dostępnych w sieci detalicznej Kielc i Lublina
(
Litwinczuk A.
,
Barlowska J.
,
Krol J.
,
Nowakowska J.
,
Topyla B.
)
artykuł:
Uzysk elementów kulinarnych z półtusz oraz jakość mięsa jagniąt plennej rasy Merynofin Mf-40 i mieszańców F1 po trykach ras mięsnych Charolais i Texel
(
Grzeskowiak E.
,
Strzelecki J.
,
Borys B.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
)
artykuł:
Ocena jakości jaj emu (Dromaius Novaehollandiae) w początkowym okresie pierwszego sezonu nieśnego
(
Majewska D.
,
Szczerbinska D.
,
Tarasewicz Z.
,
Danczak A.
)
artykuł:
Zmiany tekstury wybranych mięśni drobiowych i wieprzowych poddanych procesowi uplastyczniania
(
Gajowiecki L.
,
Zych A.
,
Lachowicz K.
,
Sobczak M.
,
Kotowicz M.
,
Zochowska J.
)
artykuł:
Zależności między masą polędwiczki i sadła oraz pH1 mięsa a umięśnieniem i otłuszczeniem oraz jakością mięsa świń mieszańców
(
Michalska G.
,
Nowachowicz J.
,
Bucek T.
,
Wasilewski P. D.
)
artykuł:
Wpływ mięsności tusz wieprzowych na wybrane cechy rzeźne i cechy jakości mięsa tuczników pogłowia masowego
(
Krzecio E.
,
Zybert A.
,
Sieczkowska H.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Antosik K.
)
artykuł:
Zmiany właściwości fizykochemicznych i mikrobiologicznych mięsa kurcząt brojlerów w zależności od metody i czasu przechowywania chłodniczego
(
Kondratowicz J.
,
Kawalko P.
)
artykuł:
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w sieci detalicznej Lublina i Kielc
(
Litwinczuk A.
,
Krol J.
,
Barlowska J.
,
Kedzierska-Matysek M.
,
Topyla B.
)
artykuł:
Porównanie jakości mięsa rodzimych, wolno rosnących kurcząt karmazyn i zielononóżka kuropatwiana
(
Poltowicz K.
,
Wezyk S.
,
Calik J.
,
Pasciak P.
,
Wojtysiak D.
)
artykuł:
Ocena wyników reprodukcyjnych gęsi w fermach na Podlasiu w 2002 roku
(
Gorski J.
,
Gorska A.
,
Koncewicz M.
)
artykuł:
Właściwości technologiczne mięsa wieprzowego zamrożonego przy użyciu ciekłego azotu i metodą owiewową w różnym czasie od uboju
(
Kondratowicz J.
,
Matusevicius P.
)
artykuł:
Zawartość wybranych pierwiastków w produktach pszczelich z rejonu Dolnego Śląska
(
Roman A.
)
artykuł:
Analiza rezerw jakościowych mleka surowego w Polsce
(
Jurczak M. E.
,
Zdziarski K.
)
artykuł:
Wpływ dodatków tłuszczowych do paszy na intensywność wzrostu i jakość tusz buhajków
(
Wowk S.
,
Pawkowycz S.
,
Martyn M.
)
artykuł:
Charakterystyka modelowych kiełbas wyprodukowanych z dodatkiem mięsa strusiego klasy II i III
(
Lendzion K.
,
Batura J.
,
Bojarska U.
,
Kubiak M. S.
,
Galecki G.
)
artykuł:
Zależność między mięsnością i masą tusz a udziałem w nich elementów cennych z uwzględnieniem stopnia ich otłuszczenia oraz płci tuczników
(
Karamucki T.
,
Kortz J.
,
Rybarczyk A.
,
Gardzielewska J.
,
Jakubowska M.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
)
artykuł:
Związek przewodnictwa elektrycznego z wybranymi cechami jakości mięsa wieprzowego
(
Antosik K.
,
Krzecio E.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Zybert A.
,
Sieczkowska H.
,
Miszczuk B.
,
Lyczynski A.
)
artykuł:
„Starzenie się” treści jaj w zależności od temperatury przechowywania, pochodzenia niosek i systemu ich chowu
(
Calik J.
,
Poltowicz K.
,
Wezyk S.
)
artykuł:
Wpływ polimorfizmu genu RYR1 i MYF4 na mięsność i jakość mięsa tuczników mieszańców
(
Rybarczyk A.
,
Pietruszka A.
,
Kortz J.
,
Czarnecki R.
)
artykuł:
Rynek mięsa wieprzowego. Postęp w doskonaleniu mięsności i jakości mięsa w Polsce w świetle danych i standardów krajów Unii Europejskiej
(
Kocwin-Podsiadla M.
,
Krzecio E.
,
Antosik K.
)
artykuł:
Wpływ dodatku mięsa dzików o różnej masie na teksturę drobno rozdrobnionych modelowych kiełbas wyprodukowanych z mięsa wieprzowego i wołowego
(
Zochowska J.
,
Lachowicz K.
,
Gajowiecki L.
,
Sobczak M.
,
Kotowicz M.
,
Zych A.
)
artykuł:
Wyniki opasu i wartość rzeźna jałówek rasy cb i jałówek mieszańców uzyskanych z krzyżowania krów rasy cb z buhajami limousine
(
Smiecinska K.
,
Wajda S.
)
artykuł:
Próba zastosowania komputerowej analizy obrazu do oceny jakości mięsa wieprzowego
(
Florowski T.
)
artykuł:
Wpływ wieku koźląt na wybrane cechy jakości mięsa
(
Pieniak-Lendzion K.
,
Niedziolka R.
,
Szeliga W.
,
Horoszewicz E.
)
artykuł:
Płeć a umięśnienie i otłuszczenie tusz tuczników sklasyfikowanych w wyższych klasach systemu europ
(
Bak T.
,
Denaburski J.
,
Kondratowicz J.
)
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania kurzych jaj konsumpcyjnych różniących się wielkością na ich cechy jakościowe
(
Gryzinska M.
,
Niespodziewanski M.
,
Widomski P.
)
artykuł:
Udział elementów kulinarnych i zasadniczych w tuszach buhajków zaliczonych do różnych klas w systemie EUROP
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
,
Mikolajczak J.
)
artykuł:
Wpływ dodatku preparatu digestarom i węgla drzewnego w żywieniu kurcząt brojlerów na jakość mięsa i jego przydatność do przechowywania
(
Gardzielewska J.
,
Majewska T.
,
Pudyszak K.
,
Jakubowska M.
)
artykuł:
Wartość rzeźna oraz jakość mięsa tuczników różniących się grubością słoniny
(
Litwinczuk A.
,
Florek M.
,
Skalecki P.
,
Grodzicki T.
,
Ryszkowska-Siwko M.
)
artykuł:
Kształtowanie się jakości jaj spożywczych o białych skorupach w zależności od wieku i systemu utrzymania kur nieśnych Hy-Line White
(
Poltowicz K.
,
Calik J.
,
Wezyk S.
)
artykuł:
Wpływ systemu pakowania twarogu na jego jakość
(
Pluta A.
,
Wnuk B.
,
Ziarno m.
,
Berthold A.
)
artykuł:
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego w kierunku uzyskania większej masy mięsa kulinarnego
(
Strzelecki J.
,
Tyszkiewicz S.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Grzeskowiak E.
)
artykuł:
Mikrostruktura m. longissimus jagniąt różnych genotypów (Merynofin, Merynofin x Texel i Merynofin x Ile de France)
(
Klosowska D.
,
Elminowska-Wenda G.
,
Borys B.
,
Walasik K.
,
Bogucka J.
)
artykuł:
Zawartość ołowiu i miedzi w mleku krów pochodzących z gospodarstw południowego Podlasia
(
Gorska A.
)
artykuł:
Jakość mięsa podstawowych elementów kulinarnych tusz młodego bydła rasy czarno-białej
(
Grzeskowiak E.
,
Strzelecki J.
,
Borzuta K.
)
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna lodów z rynku Warszawskiego
(
Ziarno M.
,
Berthold A.
,
Pluta A.
,
Pyza M.
)
artykuł:
Wartość rzeźna i właściwości fizykochemiczne mięsa kurcząt brojlerów w zależności od zróżnicowanego postępowania przedubojowego
(
Jakubowska M.
,
Gardzielewska J.
,
Karamucki T.
,
Rybarczyk A.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
)
artykuł:
Barwa mięśnia piersiowego (pectoralis superficialis) indorów a właściwości funkcjonalne białek
(
Bojarska U.
,
Batura J.
,
Cierach M.
,
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Stan polskich badań na temat wartości odżywczej mięsa drobiowego
(
Lesiow T.
)
artykuł:
Ocena wyników produkcyjnych i ekonomicznych odchowu kurcząt brojlerów w wybranych fermach
(
Gorski J.
,
Gorska A.
,
Kosidlo M.
)
artykuł:
Wpływ płci na zróżnicowanie właściwości reologicznych i struktury wybranych mięśni buhajków i jałówek rasy czarno-białej
(
Oryl B.
)
artykuł:
Wpływ masy ciała w dniu uboju na udział tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięśniach piersiowych i mięśniach nóg kurcząt brojlerów
(
Poltowicz K.
,
Calik J.
,
Pasciak P.
,
Wojtysiak D.
)
artykuł:
Wpływ dodatku zielonki do diety bażanta zwyczajnego (Phasianus colchicus colchicus L.) na profil kwasów tłuszczowych i zawartość wybranych pierwiastków w jajach
(
Ligocki M.
)
artykuł:
Wpływ żywienia przepierzonych kur nieśnych mieszanką paszową z udziałem oleju rybnego na skład kwasów tłuszczowych w jajach niosek
(
Rudnicka A.
,
Dobrzanski Z.
)
artykuł:
Zmiany we frakcjach związków azotu i w jakości kulinarnej mięsa wołowego podczas jego 14-dniowego dojrzewania
(
Daszkiewicz T.
,
Wajda S.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne mięsa tuczników mieszańców dwurasowych
(
Litwinczuk A.
,
Skalecki P.
,
Florek M.
,
Barlowska J.
)
artykuł:
Mięsność i jakość mięsa w zależności od genotypu i systemu żywienia świń
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Bartkowiak Z.
,
Urbaniak M.
)
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych mięśni Longissimus Lumborum i Semimembranosus oraz sadła i słoniny tuczników z chowu masowego z regionu lubelskiego
(
Litwinczuk A.
,
Grodzicki T.
,
Skalecki P.
,
Florek M.
,
Ryszkowska-Siwko M.
)
artykuł:
Wpływ przypraw na trwałość masła
(
Jasinska M.
,
Wasik K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.