Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
173
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1975
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
173
artykuł:
Opracowanie mieszanek treściwych zawierających głównie pasze pochodzenia krajowego stosowane w tuczu świń
(
Ruszyc Z.
,
Fuchs B.
,
Piech A.
)
artykuł:
Ocena biologiczna jako źródła białka dla przemysłu paszowego
(
Kolodziej J.
,
Pietrzynski R.
)
artykuł:
Próba ograniczenia mleka w dawkach pokarmowych dla cieląt
(
Janas J.
,
Klocek B.
,
Wojciak M.
)
artykuł:
Strawność składników pokarmowych i bilans azotu dawek z dużym udziałem ziemniaków surowych lub suszonych u młodego bydła opasowego
(
Otwinowska A.
,
Chomyszyn M.
,
Kowalczyk J.
)
artykuł:
Związki między zawartością białka surowego i azotanów w runi pastwiskowej nawożonej wzrastającymi dawkami azotu
(
Ostrowski R.
)
artykuł:
Ocena przydatności związków azotowych niebiałkowych w opasie młodego bydła. Cz. I. Współczynniki strawności i bilans azotu zestawów paszowych ze zróżnicowanym udziałem mocznika
(
Seidler S. A.
,
Wolczak J.
,
Korbela R.
)
artykuł:
Koncentraty wysokobiałkowe zastępujące mleko odtłuszczone w proszku w mieszankach dla kurcząt brojlerów
(
Nierodzik A.
,
Dubicka K.
)
artykuł:
Porównanie wartości pokarmowej suszu ziemniaczanego i buraczanego w przemysłowym tuczu trzody hclewnej
(
Ruszyc Z.
,
Piech A.
,
Fuchs B.
)
artykuł:
Różny stosunek białka do energii w letnich dawkach dla krów
(
Pres J.
,
Fritz Z.
,
Ruszczyc Z.
)
artykuł:
Wpływ różnego żywienia buhajków w okresie letnim na wyniki produkcyjne i jakość poubojową. Cz. I. Wpływ różnego żywienia buhajków w okresie letnim na strawność składników pokarmowych dawek i wyniki produkcyjne
(
Florek S.
,
Wajda S.
,
Lewicki C.
,
Greniuk M.
)
artykuł:
Wpływ różnych metod konserwowania porostu łąkowego na jego wartość pokarmową. Cz. II. Wpływ różnego udziału siana i kiszonek w dawkach na efekty produkcyjne krów mleczny
(
Rydzik W.
,
Lewicki C.
)
artykuł:
Badania nad zastosowaniem suszu z kukurydzy (z całych roślin) w żywieniu młodego bydła rzeźnego. Strawność dawek i bilans azotu
(
Korniewicz A.
,
Glaps J.
)
artykuł:
Określenie strat przy konserwowaniu ziemniaków różnymi metodami i wartości tych pasz w żywieniu trzody chlewnej
(
Tywonczuk J.
)
artykuł:
Wpływ różnej ilości sianokiszonki w dawkach na wydajność i skład chemiczny mleka krów
(
Namiotkiewicz J.
,
Bielska A.
)
artykuł:
Określenie i przestrzenne rozmieszczenie typów okręgów i zespołów w produkcji pasz w Polsce
(
Zaluska J.
)
artykuł:
Zastosowanie kiszonki z porostu pochodzącego z łąki nawożonej różnymi dawkami azotu w żywieniu młodego bydła
(
Fabijanska M.
)
artykuł:
Dawki pokarmowe z udziałem suszów i koncentratów mocznikowych w żywieniu krów mlecznych
(
Kotarbinska M.
,
Lewandowska K.
,
Groszyk K.
)
artykuł:
Wpływ różnych metod konserwowania porostu łąkowego na jego wartość pokarmową. Cz. I. Wpływ różnych metod konserwowania porostu łąkowego na jakość i wartość pokarmową otrzymanych pasz oraz wielkość strat składników pokarmowych
(
Rydzik W.
,
Lewicki C.
)
artykuł:
Wpływ różnego żywienia buhajków w okresie letnim na wyniki produkcyjne i jakość poubojową. Cz. II. Wartość rzeźna i cechy fizykochemiczne mięsa
(
Wajda S.
,
Florek S.
,
Lewicki C.
,
Greniuk M.
)
artykuł:
Dokarmianie paszami treściwymi krów na pastwisku intensywnie nawożonym azotem
(
Pres J.
,
Fritz Z.
,
Ruszczyc Z.
,
Mikolajczak Z.
)
artykuł:
Ocena przydatności związków azotowych niebiałkowych w opasie młodego bydła. Cz. II. Związki azotowe i lotne kwasy tłuszczowe w płynie żwacza byczków żywionych z różnicowanymi dawkami mocznika
(
Saidler A.
,
Wolczak J.
,
Bartoszewski M.
)
artykuł:
Wykorzystanie serwatki zagęszczonej jako komponentu mieszanek przemysłowych dla kurcząt
(
Horbowska A.
,
Nierodzik A.
)
artykuł:
Badania nad ochroną białka bobiku przedbakteryjną dezaminacją w żwaczu
(
Pisulewski P.
)
artykuł:
Plon oraz wykorzystanie przez owce białka zielonki uzyskanej z łąki przy wysokiej dawce nawozu azotowego
(
Kopczewski W.
)
artykuł:
Badania nad zastosowaniem suszu z kukurydzy (z całych roślin) w żywieniu młodego bydła rzeźnego. Wartość rzeźna
(
Glaps J.
,
Korniewicz A.
,
Przysiecka M.
)
artykuł:
Susz z całych roślin kukurydzy w mieszankach pełnoporcjowych w tuczu świń
(
Piech A.
,
Fuchs B.
,
Ruszczyc Z.
)
artykuł:
Niektóre zagadnienia dotyczące racjonalnego wykorzystania trwałych użytków wykorzystania trwałych użytków zielonych w produkcji pasz
(
Lewicki C.
)
artykuł:
Wpływ częstotliwości karmienia oraz rodzaju dodatków związków fosforowych na wyniki opasu młodego bydła żywionego tanimi paszami gospodarskimi
(
Fritz Z.
,
Pres J.
,
Ruszczyc Z.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.