PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1989 | 43 | 03 |

Tytuł artykułu

Aspekty żywieniowe napojów owocowych i warzywnych oraz stan obecny i perspektywy rozwoju produkcji w Polsce

Warianty tytułu

RU
Pitatel’nye aspekty ovoshhnykh i fruktovykh napitkov, aktyal’noe so stojanie i perspektivy razvitija ikh proizvodstva v Pol’she
EN
Nutritional aspects of fruit and vegetable drinks. Present state and development prospects of thier production in Poland
DE
Nahrungsaspekte von Frucht und Genusegetranken, aktuelle Lage und Perspektive in Polen
FR
Aspects nutritfs des boisson de fruits et de legumes, l’etat et perspectives du developpement de la production en Pologne

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

03

Opis fizyczny

s.72-75,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, ul.Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa
autor
  • Instytut Żywności i Żywienia, ul.Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa
  • Instytut Żywności i Żywienia, ul.Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa
autor
  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, ul.Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa

Bibliografia

  • 1. BERDOWSKI J. B.: Konser es Paprika par 1984, 4, 137-140.
  • 2. BERDOWSKI J. B.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1984, 28, 11, 14-18.
  • 3. BERDOWSKI J. B., REMBOWSKI E.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1987, 11 i 12, 22-35.
  • 4. HASIK J.: Podstawy dietetyki. P.Z.W.L., Warszawa 1971.
  • 5. KUCHARCZYK J., NOWAKOWSKA-MARSZAŁEK T.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1981, 1, 1-4.
  • 6. KRAWCZYK W.: Soki pitne z warzyw kwaszonych. Wyd. NOT Lublin 1986, 100-105.
  • 7. KRZYSIK K.: Rozwój i doskonalenie produkcji soków owocowo-warzywnych dla dzieci. Wyd. NOT, Lublin 1985, 67-76.
  • 8. KWAŚNIEWSKA J., HOSER A., BARYŁKO-PIKIELNA N., ZAWADZKA L., SZCZECIŃSKA A.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1985, 29/4, 21.
  • 9. KWAŚNIEWSKA I., JACÓRZYŃSKI B., BARYŁKO-PIKIELNA N., ZAWADZKA L., SZCZECIŃSKA A.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1985, 29/7, 19.
  • 10. KWAŚNIEWSKA I., NADOLNA J., LISOWSKA G.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1987, 31/7, 1.
  • 11. ŁOŚ-KUCZERA M., PIEKARSKA J.: Farm. Polska 1978, 24/11, 553.
  • 12. MAZUREK S.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1985, 11, 32-34.
  • 13. MĄCZYŃSKA D.: Soki dietetyczne. Wyd. NOT, Lublin 1986, 106-109.
  • 14. NADOLNA I., TRZEBSKA-JESKE I.: Roczn. PzN 1983, 34/4, 355.
  • 15. NADOLNA I., RUTKOWSKA U.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1985, 29/5, 19.
  • 16. NADOLNA I., JELIŃSKA M., IWANOW K.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1985, 29/8, 25.
  • 17. NADOLNA I., KWAŚNIEWSKA I.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz. 1987, 30/10, 19.
  • 18. NOWAKOWSKA-MARSZAŁEK I., MIRSKA H.: Kierunki kształtowania struktury konsumpcji napojów bezalkoholowych.
  • 19. PN-86/A/79032 „Napoje gazowane bezalkoholowe”.
  • 20. SECOMSKA B., NADOLNA I., JELIŃSKA M.: Przegl. Gastronom. 1984, 39/5, 18.
  • 21. SEKUŁA W. Ocena wyżywienia ludności w Polsce. Wnioski i propozycje. Materiały NOT SITSPoż. 1988, 1-31.
  • 22. SZCZYGIEŁ A.: Podstawy fizjologii żywienia, P.Z.W.L., Warszawa 1975.
  • 23. SZCZYGIEŁ A., BUŁHAK-JACHYMCZYK B., NOWICKA L., SZOSTAK W.: Normy żywienia i wyżywienia. Prace IŻŻ, Warszawa 1987.
  • 24. SOSKA Z.: Produkcja przecierowych soków warzywnych. W.Z.P.O.M. „Milejów”,Wyd. NOT Lublin 1985.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-2084312d-74a4-43f6-b907-1ae41821ada8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.