Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2010
Tom
20
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Ocena właściwości przeciwutleniających i zawartość związków polifenolowych w produktach pszczelich
(
Czerwonka M.
,
Szterk A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
)
artykuł:
Analiza mikrostruktury przekrojów nasion gorczycy białej w aspekcie usuwania okrywy nasiennej
(
Mieszkalski L.
,
Zuk Z.
)
artykuł:
Organizacja ochrony konkurencji i konsumentów w Polsce
(
Karpiuk M.
)
artykuł:
Sektor finansów publicznych po zmianach
(
Kotowska E.
)
artykuł:
Zawartość kadmu, ołowiu i rtęci w ziarnach pszenicy i żyta uprawianych metodą ekologiczną i konwencjonalną
(
Smuga M.
,
Plawgo A.
)
artykuł:
Charakterystyka emulsji niskotłuszczowych z dodatkiem wybranych hydrokoloidów
(
Kowalska M.
,
Gorecka A.
)
artykuł:
Możliwości zmniejszania segregacji
(
Kosmowski M.
)
artykuł:
Technologiczne uwarunkowania wzrostu przetwórstwa szprotów bałtyckich na cele konsumpcyjne
(
Pawlikowski B.
,
Dowgiallo A.
)
artykuł:
O niektórych skutkach dominacji kultury pieniądza i ignorowania historii ekonomii
(
Goryszewski R.
)
artykuł:
Zużycie energii w procesie oczyszczania ścieków z wykorzystaniem metody pogłębionego utleniania
(
Kowalczyk R.
,
Babala J.
)
artykuł:
Ocena parametrów utleniania oleju z nasion wiesiołka z wykorzystaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej
(
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza O.
,
Brys J.
,
Wirkowska M.
)
artykuł:
Znaczenie struktury triacylogliceroli w projektowaniu lipidów strukturyzowanych
(
Brys J.
,
Wirkowska M.
)
artykuł:
Antyoksydanty w produktach spożywczych, ich rola i właściwości
(
Piszcz P.
,
Wantusiak P.
,
Glod B. K.
,
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Metoda radiacyjna w utrwalaniu żywności. Część I
(
Jedrzejczyk H.
,
Hoffmann M.
,
Swietochowska E.
)
artykuł:
Zanieczyszczenia z grupy WWA - występowanie, charakterystyka oraz metody oznaczania w żywności i środowisku
(
Kubiak M. S.
,
Piszcz P.
,
Jankowski P. S.
)
artykuł:
Analiza wpływu warunków niskotemperaturowego blanszowania na wyróżniki tekstury i barwy marchwi
(
Guzek D.
,
Wojtasik-Kalinowska I.
,
Wierzbicka A.
)
artykuł:
Polski sektor rolno-żywnościowy po akcesji do Unii Europejskiej; znaczenie wsparcia finansowego sektora
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna rynkowych przypraw i ziół
(
Berthold-Pluta A.
,
Kurzynska D.
)
artykuł:
Chlorowane pochodne glicerolu i ich estry - nowe zagrożenie w żywności
(
Szterk A.
,
Roszko M.
,
Waszkiewicz-Robak B.
)
artykuł:
Właściwości sorpcyjne ziarna pszenicy
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
,
Rutkowski K.
)
artykuł:
Strategia marketingowa przedsiębiorstwa usługowego
(
Johann M.
)
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające związków nieenzymatycznego brązowienia
(
Biller E.
)
artykuł:
Wpływ czasu rozrostu końcowego na jakość bułek pszennych otrzymanych metodą odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
)
artykuł:
Globalny system innowacji
(
Boguski J.
)
artykuł:
Energochłonność udarowego rozdrabniania ziarna zbóż
(
Dziki D.
,
Laskowski J.
,
Biernacka B.
)
artykuł:
Problematyka gospodarcza w programach wyborczych partii politycznych
(
Aftyka W.
)
artykuł:
Opracowanie przyspieszonego testu przechowalniczego do oceny stabilności prasowanych drożdży piekarskich
(
Lipinska E.
,
Gniewosz M.
,
Cwil A.
)
artykuł:
Właściwości reologiczne wsadów owocowych do jogurtu
(
Sitkiewicz I.
,
Palacha Z.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.