PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | 3 |
Tytuł artykułu

Determining organoleptic assessment of food products quality

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
PL
Określenie organoleptycznej oceny jakości produktów spożywczych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
On the basis of error theory a method for determining organoleptic evaluation of food products quality and ex­perts number for a taken safety result. The method allows to solve a reverse task for determining result safety at a given member of experts.
PL
Na bazie teorii błędów pokazano metodę opisu organoleptycznej oceny jakości produktów spożywczych oraz określenia liczby ekspertów, która umożliwia uzyskanie akceptowalnej wiarygodności wyniku. Metoda pozwala na rozwiązanie odwrotnego zadania ustalenia wiarygodności wyniku uzyskanego oddanego uczestnika grupy ekspertów.
Wydawca
-
Rocznik
Numer
3
Opis fizyczny
p.17-19,ref.
Twórcy
autor
  • Food and Refrigeration Machines Department, Kaliningrad State Technical University, Kaliningrad, Russia
autor
  • Food and Refrigeration Machines Department, Kaliningrad State Technical University, Kaliningrad, Russia
Bibliografia
  • 1. Baryłko - Piekielna N. 1975. Zarys analizy sensorycznej żywności. Wydawnictwo Naukowo Techniczne, Warszawa.
  • 2. Bronshtein J. N. 1964. Referencebook for mathematic. 608.
  • 3. Meigaard M., Civille G.V., Carr B.T. 1991. Sensory Evalua­tion Techniques 2nd ed. CRC. Press. Inc., Boston.
  • 4. Rumshiasky L. Z. 1971. Mathematical processing of ex­perimental results. Moscow, Nauka, 192.
  • 5. Vedenipin E. V. 1973. General methods of experimental research and processing of experimental data. Moscow, Nauka, 194.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1f580634-59c7-45b9-94af-ec744949e280
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.