Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki
Rocznik
1989
Tom
16
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Spożycie paszy przez przepiórki japońskie selekcjonowane w kierunku zmniejszenia masy ciała
(
Kozaczynski K.
)
artykuł:
Aktywność dobowa nutrii w warunkach fermowych
(
Cholewa R.
)
artykuł:
Wpływ jedno- i dwupoziomowych podłóg oraz obsady na wyniki wychowu i produkcyjność kur nieśnych Astra S
(
Cholocinska A.
)
artykuł:
Wpływ zastępowania śruty sojowej śrutą rzepakową 00 na strawność składników pokarmowych i bilans azotu w żywieniu tuczników
(
Pasieka J.
,
Cupka V.
)
artykuł:
Próba eliminacji fosforanu paszowego z mieszanki pełnoporcjowej dla kurcząt brojlerów otrzymujących preparat enzymatyczny
(
Koreleski J.
,
Zyla K.
,
Ombach A.
,
Kujawski M.
)
artykuł:
Ocena buhajów rasy Simental na podstawie masy ciałą i przyrostów dobowych ich potomstwa
(
Polanski S.
,
Kraszewski J.
,
Trela J.
)
artykuł:
Dzienne odkładanie białka w przyroście masy ciała świń rasy Duroc, polskiej białej zwisłouchej - 21 (pbz-21) i mieszańców F1 (ojcowie Duroc x matki pbz-21)
(
Kotarbinska M.
,
Fandrejewski H.
,
Kazanecka M.
)
artykuł:
Zmiany w zawartości składników pokarmowych i wartości energetycznej kukurydzy kiszonkowej w okresie dojrzewania
(
Ostrowski R.
,
Wieczorek Z.
,
Wawrzynczak S.
,
Daczewska M.
,
Konopka S.
)
artykuł:
Wartość tuczna mieszańców F1 (ojcowie Duroc x matki rasy polskiej białej zwisłouchej - 21) w różnych warunkach tuczu
(
Kotarbinska M.
,
Fandrejewski H.
,
Kazanecka M.
,
Paluchowski A.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa koncentratów białkowych z zielonki uzupełnionych metioniną lub ziarnem kukurydzy
(
Maciejewicz-Rys J.
,
Hanczakowski P.
)
artykuł:
Rozkład suchej masy, białka ogólnego i frakcji włókna różnych kiszonek i zielonki pastwiskowej w żwaczu młodego bydła
(
Fritz Z.
,
Jarosz L.
,
Szyszkowska A.
,
Pres J.
,
Lenczuk E.
)
artykuł:
Badania nad ustaleniem optymalnej powierzchni podłogi klatki przeznaczonej do tuczu królików
(
Niedzwiadek S.
,
Palimaka-Rapacz G.
,
Bielanski P.
,
Dudziuk W.
)
artykuł:
Śruta rzepakowa 00 w żywieniu tuczników
(
Pasieka J.
,
Pasmik M.
)
artykuł:
Częstotliwość korzystania nutrii z poideł smoczkowych i miseczkowych
(
Cholewa R.
)
artykuł:
Optymalizacja zoohigieniczna ściółki drobiowej przy użyciu węgla brunatnego
(
Dobrzanski Z.
,
Kolacz R.
,
Matar S.
,
Faouri W.
)
artykuł:
Wpływ częstotliwości koszenia na plon stokłosy uniolowatej (Bromus unioloides) i wartość pokarmową siana
(
Ostrowski R.
,
Daczewska M.
)
artykuł:
Badania nad wpływem różnych typów domków gniazdowych na wskaźniki użytkowości rozpłodowej samic królików
(
Niedzwiadek S.
,
Bielanski P.
,
Jablonski J.
,
Nogaj J.
,
Dudziuk W.
,
Piorkowska M.
)
artykuł:
Fenogrupy układu grupowego krwi C u bydła czarno-białego w Polsce
(
Duniec M.
,
Duniec M.
,
Koscielny M.
)
artykuł:
Użytkowość tuczna i rzeźna świń linii 990 w porównaniu z rasą wielką białą polską i polską białą zwisłouchą
(
Duniec H.
,
Rozycki M.
,
Kopta J.
)
artykuł:
Ocena przydatności niektórych karmideł dla nutrii
(
Cholewa R.
)
artykuł:
Skład chemiczny mączek utylizacyjnych
(
Matyka S.
,
Bartuzi G.
,
Jaskiewicz T.
,
Korol W.
)
artykuł:
Nakłady energii w chowie bydła mlecznego
(
Bojarczyk W.
,
Wojcik S.
)
artykuł:
Użytkowość nieśna przepiórek japońskich selekcjonowanych w kierunku zmniejszenia masy ciała
(
Kozaczynski K.
,
Gilewski R.
)
artykuł:
Wpływ fazy dojrzałości i długości cięcia kukurydzy na jakość kiszonek i straty
(
Ostrowski R.
,
Wieczorek Z.
,
Wawrzynczak S.
,
Daczewska M.
,
Konopka S.
)
artykuł:
Odchów knurków hodowlanych żywionych mieszankami pełnoporcjowymi w różnym skłądzie oraz stosunku wapnia do fosforu
(
Fuchs B.
,
Fritz Z.
,
Schleicher A.
,
Wiliczkiewicz A.
)
artykuł:
Wpływ podwyższonej temperatury powietrza na efekty produkcyjne i fizjologiczne kurcząt brojlerów
(
Herbut E.
,
Pietras M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.