PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 69 | 07-08 |
Tytuł artykułu

Rybne menu

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
69
Numer
Opis fizyczny
s.13-14,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa
Bibliografia
  • 1. Borucka I., Wieczorek С.: Ryby i bezkręgowce morskie w technologii gastronomicznej. W: Podstawy technologii gastronomicznej. Praca zbiorowa pod redakcją S. Zalewskiego, WNT, Warszawa 1997.
  • 2. Brylińska M.: Ryby słodkowodne Polski. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2000.
  • 3. Echarte M., Zulet M. A., Astiasaran I.: Oxidation process affecting fatty acids and cholesterol in fried and roasted salmon. J Agric. ord Chem., 2001, 49,11, 5662-5667.
  • 4. Grykatowska H.: Ryby morskie przystawki oraz dania gtówne. Wydawnictwo Rea, Warszawa, 2011.
  • 5. Kłoczko I.: Przetwory rybne. W: Towaroznawstwo żywności przetworzonej. Praca zbiorowa pod redakcją F. Świderskiego. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 1999.
  • 6. Kolenda H., W. Żyngiel K.: Wartość odżywcza oraz atrakcyjność kulinarna ryb i potraw rybnych w kuchni kaszubskiej, Problemy Turystyki i Hotelarstwa, 2001,1, 64-65.
  • 7. Kris-Etherton P M., Harris W. S., Appel L. J.: Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation, 2002, 106, 2747-2757.
  • 8. Mozaffarian D., Rimm E. В.: Fish intake, contaminants, and human health: evaluating the risks and the benefits. JAMA, 2006; 296,1885-1899.
  • 9. Szymanderska H.: Ryby stodko- i sionowodne, owoce morza i ślimaki. Wydawnictwo Multico, 2011.
  • 10. Vasiliewa О. В., Uzenko E. I., Regerand Т. I., lurovitskii J. G., Sidorow V. S.: Biochemical properties of the the lipoproteins lipid composition in fishes of the different ecology: trout Salmo irideus L. And whitefish Coregonus lavaretus L. Izv. Akad. Nauk Ser. Biol., 2004, 2,146-149.
  • 11. Wieczorek A: Wykwintne potrawy z ryb morskich. Wydawnictwo ASTRUM, Warszawa 2001.
  • 12. Wieczorek A: Wykwintne potrawy z ryb słodkowodnych. Wydawnictwo ASTRUM, Warszawa 2001.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1b9b8b33-c4fa-4370-aba3-b2aa73816082
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.