Instytut Towaroznawstwa, Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków
Bibliografia
[1] BIELAWNY J., PALUSZKIEWICZ M.: Ocena jakości „nowych” asortymentów masła w okresie przechowywania. Materiały z III Międzynarodowego Sympozjum nt. „Towaroznawstwo i technologia w zaspokajaniu potrzeb człowieka", Kraków 20—23IX 1981 r., 20—24.
[2] BOŻYK Z., RUDZKI W.: Metody statystyczne w badaniu jakości produktów żywnościowych i chemicznych. WNT, Warszawa 1977.
[3] BUDSŁAWSKI J.: Zarys chemii mleka. PWRiL, Warszawa 1971.
[4] Bulletin de 1'Institut International du Froid: Recommandation pour la preparation et la distribution des aliments congeles. Paris 1972.
[5] GAWEŁ J., MOLSKA I.: Analiza techniczna w przetwórstwie mleczarskim. WSiP, Warszawa 1978.
[6] KISZA J.: Technologia wyrobu masła, jej uwarunkowania oraz wpływ na jakość i trwałość gotowego produktu. Przegląd Mleczarski 1983, 12, 46—20.
[7] KISZA J., STANIEWSKI В.: Postęp w technologii przetwarzania tłuszczu mlecznego. Przegląd Mleczarski, 1989, 12, 17—21.
[8] PIJANOWSKI E.: Zarys chemii i technologii mleczarstwa. PWRiL, Warszawa 1984, 1.
[9] PIJANOWSKI E.: Zarys chemii i technologii mleczarstwa. PWRiL, Warszawa 1985, 2.
[10] SZYMCZAK J.: Analiza porównawcza wyróżników jakości masła w Polsce i w innych krajach socjalistycznych. Towaroznawstwo — Problemy Jakości 1988, 214—229.
[11] PN-83/A-07005: Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodni.
[12] PN-81/A-86155: Mleko i przetwory mleczarskie. Masło.
[13] PN-80/A-86207: Mleko i przetwory mleczarskie. Masło — metody badań.