Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2023
Tom
30
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
The phenolic profile of rapeseed honey enriched with Melilotus albus flowers and its inhibitory effect on rat platelet aggregation
(
Sowa-Borowiec P.
,
Nagalievska M.
,
Piechowiak T.
,
Sybirna N.
,
Dzugan M.
)
artykuł:
Ocena wpływu metody utrwalania na wybrane determinanty jakości jabłek
(
Halagarda M.
,
Kowa-Halagarda K.
,
Popek S.
)
artykuł:
Wiedza pracowników i właścicieli restauracji w zakresie wdrożenia i funkcjonowania systemów zapewnienia bezpieczeństwa żywności i jej determinanty
(
Czernyszewicz E.
,
Krol J.
,
Sikora T.
)
artykuł:
Przyspieszone dojrzewanie destylatu pszenicznego
(
Balcerek M.
,
Pielech-Przybylska K.
,
Dziekonska-Kubczak U.
,
Kleszcz M.
)
artykuł:
Zanieczyszczenia żywności – charakterystyka i regulacje prawne. Część I – Toksyny roślinne
(
Galkowska D.
,
Pycia K.
,
Kapusniak K.
,
Juszczak L.
)
artykuł:
Wpływ dodatku glukonianu i cytrynianu magnezu na jakość koziego i krowiego mleka fermentowanego przez Lactobacillus acidophilus
(
Szopa K.
,
Znamirowska-Piotrowska A.
)
artykuł:
Brewers' spent grain – simply waste or potential ingredient of functional food?
(
Hejna A.
,
Szulc J.
,
Blaszak B.
)
artykuł:
Quality and technological suitability of meat from polish native breeds for the production of traditional pork products
(
Wesierska E.
,
Pasternak M.
,
Niemczynska-Wrobel K.
)
artykuł:
Freeze-dried raspberry pomace: a rich reservoir of polyphenols with antioxidant and protective effects as a promising functional food additive
(
Wojciak M.
,
Sowa I.
,
Wojciak W.
,
Zuk M.
)
artykuł:
Health behavior of children from rural areas of the elbląg district (in Poland) with regard to fat consumption: a pilot study
(
Platta A.
,
Koszynska M.
,
Zukowska A.
,
Mikulec A.
)
artykuł:
The influence of preventing crystallization treatment on the selected quality parameters of honey
(
Szulc J.
,
Skorczewska K.
,
Gozdecka G.
,
Pocwiardowski W.
,
Lewandowski K.
,
Daniluk M.
,
Tomaszewska S.
,
Witula M.
,
Blaszak B.
)
artykuł:
Wpływ produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego na środowisko naturalne w opinii badanej grupy polskich konsumentów
(
Kazimierczak R.
,
Goralska-Walczak R.
,
Kopczynska K.
,
Srednicka-Tober D.
)
artykuł:
Effect of carrot fiber addition on the quality of reduced fat muffins
(
Zbikowska A.
,
Marciniak-Łukasiak K.
,
Myslinska A.
,
Lukasiak P.
,
Kowalska M.
,
Rutkowska J.
,
Zbikowska K.
)
artykuł:
Wybrane właściwości fizykochemiczne modelowych układów emulsyjnych zwierających olej ze słodkich migdałów, lecytynę i β-glukan
(
Kowalska M.
,
Ludwinski P.
,
Zbikowska A.
,
Ivanisova E.
)
artykuł:
Physicochemical properties of innovative multicomponent dietary supplements
(
Ruszkowska M.
,
Smiechowska M.
)
artykuł:
Wykresy fazowe hydrolizatów o różnym stopniu depolimeryzacji otrzymanych na bazie skrobi modyfikowanych chemicznie
(
Witczak T.
,
Pycia K.
,
Wikiera A.
,
Witczak M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.