PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2019 | 09 |

Tytuł artykułu

Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych

Warianty tytułu

EN
Types of transport in meat factories

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W zależności od rodzaju przenoszonego surowca możemy stosować różne środki transportu wewnętrznego w zakładach mięsnych. Wszystkie stosowane urządzenia muszą być wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz charakteryzować się odpornością na działanie wody i innych związków chemicznych, które mogą występować przy przetwórstwie mięsa. Do najpopularniejszych środków transportu wewnętrznego należą: kolejki podwieszane, ześlizgi, przewody do transportu próżniowego, np. konfiskat lub przenośniki do transportu surowców zapakowanych (np. taśmowe, rolkowe)
EN
Depending on the type of raw material being transported, we can use various internal transport methods in meat plants. All devices used must be made of materials approved for contact with food and have resistance to water and other chemical compounds that may occur in the processing of meat. The most popular means of internal transport include: suspended lines, slides, vacuum conveyors, e.g. seizures, or conveyors for transporting raw materials (e.g. belt, roller)

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

09

Opis fizyczny

s.16,18-19,rys.,fot.

Twórcy

autor
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
  • Państwowa Szkoła Wyższa im.Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej, Biała Podlaska

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1942156d-20ae-4ed7-aa25-d59bd004d445
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.