PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 07 |

Tytuł artykułu

Fosfolipidy mleka i produktów mleczarskich

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

44

Numer

07

Opis fizyczny

s.169-171,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Technologii Mleczarskiej, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

  • [1] ANTI LA V., KANKARE V.: Milchwiss. 1983, 38, 8, 478.
  • [2] ARISTOWA V.P., BEKHOWA E.A.: XIX Intern. Dairy Congr. 1974, India, 1E.
  • [3] ASKER A.A., AHMED N.S., HOFI A.A., MAHRAN G.A.: Egyptian J. Dairy Sc. 1974, 2, 2, 101.
  • [4] BADIGA H.T., NEETER R.: Neth. Milk Dairy J. 1980, 34, 1, 9.
  • [5] BATURA K.: Zmiany fosfolipidów w maśle podczas jego wyrobu w zależności od stosowanych parametrów technologicznych ART, Olsztyn 1974, Praca doktorska.
  • [6] BILLIMORIA J.D., CURTIS R.G., MAC LAGAN N.Z.: Biochem. J. 1961, 78, 1, 185.
  • [7] BITMAN J., WOOD D.L.: J. Dairy Sc. 1988, 71, Suppl. 1, 175.
  • [8]CABONI M.F., LERCKER G., GHE A.N.: J. Chromotography 1981, 315, 233.
  • [9] CHRISTIE W.W., NOBLE R.C., DAVIES G.: J. Soc. Dairy Technol 1987, 40, 1, 10.
  • [10] CONNOLLY J.F., MURPHY J.J., O’CONNOR C.B., HEADON D.R.: Bull. I.D.F. 1980, 118, 71.
  • [11] DUIN H.: Neth. Milk Dairy J. 1958, 12,1, 96.
  • [12] EL-NEGOUMY A.M., KU P.S.: J. Dairy Res. 1968, 35, 1, 49.
  • [13] FANNI J., METCHIE M.: XXI Intern. Dairy Congr. Moskow 1982, v. 1, 480.
  • [14] FARAG R.S., AHMED F.A., ABDEL-GAWED J.A., MEWEDI M.M., MAHMOUD E.A.M.: Dairy Sc. Abstr. 1988, 50, 6, 381.
  • [15] FOLEY J., ÓDONOVAN D., CONNEY C.: J. Soc. Dairy Technol. 1971, 24, 1, 38.
  • [16] FOX P.P., MORRISSEY P.A.: Food Chemistry 1985, University College Cork.
  • [17] FRANKEL E.N., SMITH L.M., JACK E.L.: J. Dairy Sc. 1955, 38, 6, 598.
  • [18] GOGOLEWSKI M., KAŁUCKA M., BOCZEK J.: Tłuszcze jadalne 1988, 26, 1, 3.
  • [19] HAMZAVI L.F., SHAHIN Y.: Milchwiss. 1986, 41, 2, 754.
  • [20] HLADIK J., DOLEŻALEK J., BREZINA P.: Sbornik Vysoke Skoly Chemicko-Technologicke w Praze. E. Potraviny 1979, 50, 43.
  • [21] KAUR N., SUKHIJA P.S., BHATIA J.S.: J. Sc. Food Agricult. 1982, 33, 6, 576.
  • [22] KISELEW J.S., METEL M.S., PEVNEVA L.N., KLYATVINA T.S., SIPAKOVA V.A.: Dairy Sc. Abstr. 1976, 38, 10, 713.
  • [23] MANDA F., SATO K., FUKUDA S, KANEDA T.: J. Fd. Sc. Technol. 1970, 17, 10, 451.
  • [24] Me LEAD C.K., WOOD A.S., YAO Y.T.: Dairy Sc. 1972, 55, 4, 446.
  • [25] NAKANISHI T., KAYA K.: Jap. J. Dairy Sc. 1970, 19, 1, A7.
  • [26] NAKANISHI T., KAYA K.: XVIII Intern. Dairy Congr. 1970, Sydney, ID, 74.
  • [27] NAKANISHI T., KAYA K.: Jap. J. Dairy Sc. 1971, 20, 2, A21.
  • [28] NAKANISHI T., KAYA K.: Milchwiss. 1973, 28, 2, 97.
  • [29] PEEREBOOM COPIUS J.W.: Fette Seifen Amstrichmit. 1969, 71, 4, 314.
  • [30] SINGH G.P., CHATTERAJ J., RAY T.K.: Indian J. Dairy Sc. 1976, 29, 3, 201.
  • [31] WEBB B.H., JOHNSON A.H., ALFORD J.A.: Fundamentals of Dairy Chemistry 1980, Avi Publishing Comp., Westport, Connecticut.
  • [32] ZMARLICKI S.: Studia nad otrzymaniem bezwodnego tłuszczu o wysokiej jakości i stabilności oksydacyjnej. Zesz. nauk. SGGW-AR, Warszawa 1976, Rozprawy naukowe 70

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-15778833-0c05-441f-9424-25f576ff58c9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.