Instytut Technologii Mleczarskiej, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
[1] ANTI LA V., KANKARE V.: Milchwiss. 1983, 38, 8, 478.
[2] ARISTOWA V.P., BEKHOWA E.A.: XIX Intern. Dairy Congr. 1974, India, 1E.
[3] ASKER A.A., AHMED N.S., HOFI A.A., MAHRAN G.A.: Egyptian J. Dairy Sc. 1974, 2, 2, 101.
[4] BADIGA H.T., NEETER R.: Neth. Milk Dairy J. 1980, 34, 1, 9.
[5] BATURA K.: Zmiany fosfolipidów w maśle podczas jego wyrobu w zależności od stosowanych parametrów technologicznych ART, Olsztyn 1974, Praca doktorska.
[6] BILLIMORIA J.D., CURTIS R.G., MAC LAGAN N.Z.: Biochem. J. 1961, 78, 1, 185.
[30] SINGH G.P., CHATTERAJ J., RAY T.K.: Indian J. Dairy Sc. 1976, 29, 3, 201.
[31] WEBB B.H., JOHNSON A.H., ALFORD J.A.: Fundamentals of Dairy Chemistry 1980, Avi Publishing Comp., Westport, Connecticut.
[32] ZMARLICKI S.: Studia nad otrzymaniem bezwodnego tłuszczu o wysokiej jakości i stabilności oksydacyjnej. Zesz. nauk. SGGW-AR, Warszawa 1976, Rozprawy naukowe 70