Pracownia Przetwórstwa i Oceny Jakości Owoców i Warzyw, Zakład Przechowalnictwa i Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice
Bibliografia
[1] AIJN 2012: Kodeks Praktyki.
[2] Obwieszczenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 30 stycznia 2014 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej soków i nektarów owocowych. Dz.U. z 17 kwietnia 2014 r. poz. 494. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20140000494.
[3] Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych. Dz.U. 2015 poz. 29. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20150000029.
[4] Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady 2012/12/UE z 19 kwietnia 2012 r. zmieniająca dyrektywę Rady 2001/112/WE odnoszącą się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.