Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2011
Tom
21
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Możliwości uzyskania mięsa i przetworów z mięsa wieprzowego o podwyższonej zawartości przeciwutleniaczy
(
Swiader K.
,
Piotrowska A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Swiderski F.
,
Rachtan-Janicka J.
)
artykuł:
Badanie jakości pieczywa uzyskanego z wypieku w domowym automacie według różnych grup receptur
(
Kopec A.
,
Szczepanska K.
)
artykuł:
Wpływ wybranych czynników środowiskowych na znajomość suplementów diety
(
Komolka P.
,
Regula J.
)
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych na aktywność przeciwutleniającą i zawartość polifenoli w tkance jabłka
(
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Rula J.
)
artykuł:
Rola podsystemu bezpieczeństwa publicznego w regionalnym systemie innowacji
(
Boguski J.
)
artykuł:
Wpływ etapów produkcji mięsa króliczego na jego jakość
(
Potepka W.
)
artykuł:
GMO – świadomość czy brak wiedzy?
(
Matuszek D.
,
Szwedziak K.
)
artykuł:
Czynniki kształtujące podaż na żywność ekologiczną
(
Szymanska K.
)
artykuł:
Odgławianie karpi. Część I
(
Dowgiallo A.
,
Sikora M.
)
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część II. Merkantylizm, fizjokratyzm, początki klasycznej myśli ekonomicznej
(
Goryszewski R.
)
artykuł:
Energochłonność pozyskiwania i uzdatniania wody w wybranym zakładzie przemysłu spożywczego
(
Kowalczyk R.
,
Tarnowski M.
)
artykuł:
Lipidy strukturyzowane bogate w kwasy omega-3 otrzymane na drodze enzymatycznego przeestryfikowania smalcu
(
Tarnowska K.
,
Brys J.
,
Wirkowska E.
,
Gruczynska E.
)
artykuł:
Zasady prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie sprzedaży napojów alkoholowych
(
Karpiuk M.
)
artykuł:
Wpływ czasu zapiekania na jakość kajzerek otrzymanych metodą odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
,
Malon A.
)
artykuł:
Marketing sensoryczny
(
Johann M.
)
artykuł:
Aktywność wody wybranych grup produktów spożywczych
(
Palacha Z.
,
Makarewicz M.
)
artykuł:
Rozwój polskiego handlu zagranicznego żywnością na tle handlu unijnego
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Brunatnienie nieenzymatyczne wybranych produktów spożywczych – skutki negatywne i pozytywne
(
Sadowska A.
,
Biller E.
)
artykuł:
Surowcowe możliwości pozyskiwania wartościowych produktów rynkowych z odpadów przetwórstwa łososi
(
Dowgiallo A.
,
Kolodziej K.
)
artykuł:
Analiza parametryczno-funkcjonalna automatów do pieczenia chleba
(
Diakun J.
,
Szczepanska K.
)
artykuł:
Przegląd produktów spożywczych wzbogaconych w kwas foliowy dostępnych na rynku polskim
(
Gientka I.
,
Pawlowska E.
)
artykuł:
Nowe trendy w przetwórstwie mięsa wieprzowego a preferencje konsumenckie
(
Guzek D.
,
Blabska D.
,
Wierzbicka A.
)
artykuł:
Komputerowe wspomaganie matematycznego modelowania kształtu cebuli za pomocą krzywej przestrzennej
(
Mieszkalski L.
)
artykuł:
Aktywność wody – parametr kształtujący jakość serów dojrzewających
(
Alejewicz M.
,
Cichosz G.
,
Kowalska M.
)
artykuł:
Coaching w teorii i praktyce na przykładzie Polski i Finlandii
(
Kacprzak A.
,
Lewandowski M.
)
artykuł:
Kancerogeny chemiczne w żywności. Część II
(
Kozlowska M.
,
Majewska E.
,
Lobacz M.
)
artykuł:
Zastosowanie i optymalizacja regulatorów PID w przemyśle spożywczym
(
Winiczenko R.
)
artykuł:
Stan i tendencje rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce
(
Sykut B.
,
Kowalik K.
,
Skrzypik W.
)
artykuł:
Przemiany azotanów i amoniaku w jabłkach podczas przechowywania
(
Dec D.
)
artykuł:
Model symulacyjny przepływu w kadzi wirowej o zwielokrotnionym zasilaniu
(
Jakubowski M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.