PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2017 | 09 |
Tytuł artykułu

Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
„Klej do mięsa” to nadal szeroko komentowany, a dla niektórych szokujący temat sporów i dyskusji, głównie na poziomie gremiów konsumenckich. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka, a zespolone i sprasowane różne części anatomiczne tkanki mięsno-tłuszczowej poszerzają i urozmaicają walory smakowe wyrobu finalnego. „Klej do mięsa” jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż substancje klejące znamy od wielu lat. Pierwsze próby i sposoby sklejania mięsa zaczęto stosować w latach 70-tych dwudziestego wieku. Wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny, dzisiaj coraz bardziej powszechny.
Wydawca
-
Czasopismo
Rocznik
Numer
09
Opis fizyczny
s.12,14-15,fot.
Twórcy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
autor
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1045f056-33d3-45d0-a6f2-a67fde82381d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.