PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 01 |

Tytuł artykułu

Bazy danych żywności

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

01

Opis fizyczny

s.3-8,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Anonim: Weltweiter Datenbankenboom. Lebensm.-Biotechnol. 1987, 4, 4, 173.
  • [2] BUJAK S., BARYŁKO-PIKIELNA N., GOŁĘBIOWSKI Т., LEWICKI P. P.: Stan i perspektywy rozwoju nauki, technologii i chemii żywności do 2000 roku. Raport KTChZ PAN. Warszawa 1984, maszynopis.
  • [3] BUTRUM R., SINGER D.: Using the Factored Food Vocabulary in Nutrient Data Bases. VIIth World Congress Food Sci. & Technol. Singapore 1987.
  • [4] DOBRZYCKI J. H., ŁOŚ-KUCZERA M.: Food Composition Tables and Food Composition Analysis in East Europe. World Review of Nutrition, w druku.
  • [5] ECKERMANN R.: Physical Properties of Foods (Jowitt R. et al eds), Elsevier Applied Sci., London 1983, s. 355—379.
  • [6] FEINBERG M., IRELAND-RIPERT J., FAVIER J. С.: Validated databanks on food composition: Concept for modelling information. World Review of Nutrition, w druku.
  • [7] HORUBAŁA A.: Przem. Spoż. 1971, 25, 12, 477—480.
  • [8] JANKOWSKI S.: Przem. Spoż. 1970, 24, 10, 413—418.
  • [9] JANKOWSKI S.: Przem. Spoż. 1977, 31, 7, 258—262.
  • [10] LEWICKI P. P.: Materiały niepublikowane. Warszawa 4.08.1983 r.
  • [11] LEWICKI P. P.: Postępy w inżynierii żywności. Materiały Szkoły Letniej, Olsztyn 09.8—12.1986, s. 5—18.
  • [12] OKOS M. R.: Physical Properties of Foods-2 (Jowitt R. et al eds.), Elsevier Applied Sci., London 1987, s. 497—501.
  • [13] Praca zbiorowa: Informacja naukowa z elementami naukoznawstwa. Materiały szkoleniowe CINTE nr 65. Warszawa 1989.
  • [14] Praca zbiorowa: Przegląd wybranych zautomatyzowanych systemów informacyjnych w Polsce. Materiały szkoleniowe CINTE nr 64, Warszawa 1988.
  • [15] SCOTT A.C.: PPDS: The UK Physical Properties Data Service for the Chemical and Process Industries. W: Physical Properties of Foods-2 (Jowitt R. et al eds.) Elsevier Applied Sci., London 1987, s. 503—521.
  • [16] SZE M.: Food Technol. 1980, 34, 6, 64—70.
  • [17] WEST С. E. (ed): Eurofoods: Towards Compatibility of Nutrient Data Banks in Europe. Ann. Nutr. Metab. 1985, 29 (Suppl. 1, 1—72).
  • [18] WEST С. E. ed.: Inventory of European Food Composition Tables and Nutrient Databases Systems. Eurofoods, Wageningen 1989.
  • [19] WIŁOWICKI J., MĘDRAK H.: Bull. MC AGROPROMINFORM 1989, 1, 3,115—122.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-102440c2-b927-420f-a131-89f4fff97ebb
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.