PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 10 |
Tytuł artykułu

The influence of the storage time on selected mechanical properties of apple skin

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
PL
Wplyw czasu przechowywania na wybrane wlasciwosci mechaniczne skorki jablka
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
10
Opis fizyczny
p.59-65,fig.,ref.
Twórcy
  • Department of Physics, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
autor
Bibliografia
  • Anazodo U.G.N., Chikwendu S.C. 1923.: Poisson's ratio and elastic modulus of radiallycompressed biomaterials. Transaction of the ASAE 26(3): 923-929.
  • Burubai W, Amula E, Davie sR.M., Etekpe G.W.W, Daworijre S .P. 2002.: De termination of Poisson's ratio and elastic modulus of African nutmeg. International Agrophysics, 22, 99-102.
  • Chappell T.W., Hamann D.D. 1968.: Poisson's ratio and Young's modulus for apple flesh under compressive loading. Transactions of the AS AE 11(5):608-610.
  • Clevenger J.Т.,Hamann D.D. 1968.: The behaviour of apples skin under tensile loading. Trans. AS AE,11(1), 34-37.
  • De Baerdemaeker J.G., Segerlind L.J. 1976.: Determination of the viscoelastic properties of apple flesh. Transaction of the ASAE 19(2): 346-348,353.
  • Dobrzański B. 1998.: Ivfechanizmy powstawania uszkodzęnnaáonroslinstrączkowych. Acta Agro-physica 13, 1-96.
  • Finney E.E., Hall C.W. 1967.: Elastic properties of potatoes. Transaction of the ASAE 10(l):4-8.
  • Gładyszewska В. 2006.: Testing machine for assesáng the mechanical properties of biological materials. Technical Sciences 9, 21-31.
  • Gładyszewska В. 2007.: Metoda badania w}ibrany;h mechaniczny:h właściwości cienkowarstwowych materiałów biologiezny:h. Rozprawy Naukowe Akademii Rolniczej w Lublinie, z. 325, 87.
  • Gładsze wska В., Ciupak A. 2009.: Changes in the mechanical properties of the greenhouse tomato fruit skins during storage. Technical Sciences 12,1-8.
  • Gołacki К., Stropek Z. 2001.: Metoda wyznaczania lepkosprfżutego współczynnika Poissona materiałów roślinny;h w warunkach obciążeń udarowych. Acta Agrophysica 45:79-83.
  • Gołacki K., Stropek Z. 2003.: Selected viscoelastic properties of potato tuber determined on the basis of the stress relaxation test. XXX CIOSTA CIGR V Management and technology applications to empower agriculture and agro-food sjistems, Turin, Italy, 1279-1286.
  • Gołacki К., Stropek Z. 2004.: Elastic and viscoelastic Poisson's ratio for plant material of high moisture content. Annual Review of Agricultural Engineering 3/1, 43-49.
  • Gyasi S., Fndley R.B., Chen P. 1981.: Elastic and viscoelastic Poisson's ratio determination for selected citrus fruits. Transaction of the ASAE 24(3):747-750.
  • Hammerle JR., McClure W.F. 1971.: The determination of Poisson's ratio by compression tests of cylindrical specimens. Journal of Texture Studies 2, 31-49.
  • Hughens H., Segerlind L.J. 1972.: A rapid mechanical method for determining Poisson's ratio in biological matenals. ASAE paper No. 72-310, ASAE, St. Joseph, M 49085.
  • Matas A.J.,Lo Pez-Casado G., Cuartero J.S., Heredia A. 2005.: Relative humidity and temperature modify The mechanical properties of isolated tomato fruit cuticles. Am. J. Bot. 92(3), 462-468.
  • White R.K., Ivbhseriin N.N. 1967.: Apparatus for determination of bulk modulus and compressibility of materials. Transaction of the ASAE 10(5):670-671.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0f5bfa1c-f578-4fb8-8d52-cb78d8d5fa5f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.