PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 10 |
Tytuł artykułu

The influence of the storage time on selected mechanical properties of apple skin

Warianty tytułu
PL
Wplyw czasu przechowywania na wybrane wlasciwosci mechaniczne skorki jablka
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
10
Opis fizyczny
p.59-65,fig.,ref.
Twórcy
  • Department of Physics, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
autor
Bibliografia
  • Anazodo U.G.N., Chikwendu S.C. 1923.: Poisson's ratio and elastic modulus of radiallycompressed biomaterials. Transaction of the ASAE 26(3): 923-929.
  • Burubai W, Amula E, Davie sR.M., Etekpe G.W.W, Daworijre S .P. 2002.: De termination of Poisson's ratio and elastic modulus of African nutmeg. International Agrophysics, 22, 99-102.
  • Chappell T.W., Hamann D.D. 1968.: Poisson's ratio and Young's modulus for apple flesh under compressive loading. Transactions of the AS AE 11(5):608-610.
  • Clevenger J.Т.,Hamann D.D. 1968.: The behaviour of apples skin under tensile loading. Trans. AS AE,11(1), 34-37.
  • De Baerdemaeker J.G., Segerlind L.J. 1976.: Determination of the viscoelastic properties of apple flesh. Transaction of the ASAE 19(2): 346-348,353.
  • Dobrzański B. 1998.: Ivfechanizmy powstawania uszkodzęnnaáonroslinstrączkowych. Acta Agro-physica 13, 1-96.
  • Finney E.E., Hall C.W. 1967.: Elastic properties of potatoes. Transaction of the ASAE 10(l):4-8.
  • Gładyszewska В. 2006.: Testing machine for assesáng the mechanical properties of biological materials. Technical Sciences 9, 21-31.
  • Gładyszewska В. 2007.: Metoda badania w}ibrany;h mechaniczny:h właściwości cienkowarstwowych materiałów biologiezny:h. Rozprawy Naukowe Akademii Rolniczej w Lublinie, z. 325, 87.
  • Gładsze wska В., Ciupak A. 2009.: Changes in the mechanical properties of the greenhouse tomato fruit skins during storage. Technical Sciences 12,1-8.
  • Gołacki К., Stropek Z. 2001.: Metoda wyznaczania lepkosprfżutego współczynnika Poissona materiałów roślinny;h w warunkach obciążeń udarowych. Acta Agrophysica 45:79-83.
  • Gołacki K., Stropek Z. 2003.: Selected viscoelastic properties of potato tuber determined on the basis of the stress relaxation test. XXX CIOSTA CIGR V Management and technology applications to empower agriculture and agro-food sjistems, Turin, Italy, 1279-1286.
  • Gołacki К., Stropek Z. 2004.: Elastic and viscoelastic Poisson's ratio for plant material of high moisture content. Annual Review of Agricultural Engineering 3/1, 43-49.
  • Gyasi S., Fndley R.B., Chen P. 1981.: Elastic and viscoelastic Poisson's ratio determination for selected citrus fruits. Transaction of the ASAE 24(3):747-750.
  • Hammerle JR., McClure W.F. 1971.: The determination of Poisson's ratio by compression tests of cylindrical specimens. Journal of Texture Studies 2, 31-49.
  • Hughens H., Segerlind L.J. 1972.: A rapid mechanical method for determining Poisson's ratio in biological matenals. ASAE paper No. 72-310, ASAE, St. Joseph, M 49085.
  • Matas A.J.,Lo Pez-Casado G., Cuartero J.S., Heredia A. 2005.: Relative humidity and temperature modify The mechanical properties of isolated tomato fruit cuticles. Am. J. Bot. 92(3), 462-468.
  • White R.K., Ivbhseriin N.N. 1967.: Apparatus for determination of bulk modulus and compressibility of materials. Transaction of the ASAE 10(5):670-671.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0f5bfa1c-f578-4fb8-8d52-cb78d8d5fa5f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.