Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2012
Tom
22
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wpływ składu surowcowego na kształtowanie właściwości reologicznych farszów ze śledzi bałtyckich
(
Pawlikowski B.
,
Szulecka O.
)
artykuł:
Formy międzynarodowej współpracy gospodarczej
(
Dawidziuk S.
)
artykuł:
Wpływ dodatku skrobi na jakość smażonych makaronów instant
(
Marciniak-Lukasiak K.
,
Zbikowska A.
,
Marcinkowska-Lesiak M. M.
)
artykuł:
Minimalne przetwarzanie żywności - korzyści i zagrożenia
(
Swiderski F.
,
Dybkowska E.
,
Wronska A.
,
Kluszczynska D.
)
artykuł:
Przeciwutleniacze w żywności
(
Sadowska A.
,
Zebrowska-Krasuska M.
,
Swiderski F.
)
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na teksturę miękiszu pieczywa pszennego
(
Szczepanska K.
,
Dolik K.
)
artykuł:
Profile związków zapachowych powstających w różnych warunkach modelowej reakcji lizyny z rybozą
(
Biller E.
)
artykuł:
Prozdrowotne soki i napoje - nowe trendy
(
Hoffmann M.
,
Zebrowska-Krasuska M.
)
artykuł:
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej a jakość ekologicznego pieczywa orkiszowego
(
Michalska-Pozoga I.
,
Raczkowska A.
)
artykuł:
Unijny handel zagraniczny żywnością w państwach członkowskich po rozszerzeniu UE w 2004 roku
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Jakość sensoryczna oraz zawartość steroli roślinnych w rynkowych przetworach mleczarskich
(
Kostyra E.
,
Swiderski F.
,
Szterk A.
,
Zebrowska-Krasuska M.
,
Wasiak-Zys G.
)
artykuł:
Wpływ temperatury zamrażania na zmiany gęstości wybranych gatunków mięsa
(
Palacha Z.
,
Ciolek J.
)
artykuł:
Wpływ wilgotności materiału ziarnistego na przebieg procesu mieszania
(
Rut J.
)
artykuł:
Wpływ wybranych zabiegów technologicznych na zawartość histaminy w rybach wędzonych
(
Czerniejewska-Surma B.
,
Balejko J.
,
Surma O.
)
artykuł:
Wpływ sposobu pakowania na zachowanie barwy mięsa i przetworów z mięsa wieprzowego
(
Zalewska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M. M.
,
Poltorak A.
,
Wyrwisz J.
,
Zaremba R.
)
artykuł:
Rola komunikacji marketingowej w strategii przedsiębiorstw sieciowych
(
Johann M.
)
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część III. Finanse publiczne w ujęciu wybranych ekonomistów klasycznych
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
)
artykuł:
Żywność ekologiczna - wybrane regulacje prawne
(
Szymanska K.
)
artykuł:
Występowanie mikotoksyny deoksyniwalenolu w surowcach i produktach spożywczych
(
Kawecka W.
,
Rachtan-Janicka J.
,
Wronska A.
,
Dymerska K.
)
artykuł:
Zmiany stanu świeżości i jakości surowców odpadowych – kręgosłupów z przetwórstwa łososi podczas ich przechowywania w różnych warunkach
(
Weiner W.
,
Dowgiallo A.
,
Kolodziej K.
,
Pawlikowski B.
)
artykuł:
Wpływ ras drożdży winiarskich typu „Burgund” i typu „Porzeczka” na zmiany zawartości alkoholu etylowego oraz ekstraktu ogólnego win owocowych z koncentratu czarnej porzeczki
(
Sterczynska M.
,
Smuga-Kogut M.
)
artykuł:
Możliwość wykorzystania nowoczesnych systemów pakowania w produkcji przetworów z mięsa wieprzowego
(
Poltorak A.
,
Zalewska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M. M.
)
artykuł:
Niedestrukcyjna ocena jakości mięsa i jego przetworów przy zastosowaniu komputerowej analizy obrazu
(
Guzek D.
,
Glabska D.
,
Wierzbicka A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na jakość pieczywa pszenno-żytniego
(
Dymkowska-Malesa M.
,
Walczak Z.
)
artykuł:
Określenie parametrów maszynowego odgławiania i wycinania kręgosłupów ryb przez ich pozycjonowanie oraz bezpośredni pomiar długości głowy
(
Dutkiewicz D.
,
Kukielka K.
,
Wisniewski A.
,
Cyberny R.
)
artykuł:
Ekonomiczno-instytucjonalne uwarunkowania polskich inwestycji na Białorusi, ze szczególnym uwzględnieniem rolnictwa i przemysłu przetwórczego
(
Szolucha M.
)
artykuł:
Zastosowanie skanera 3D do pomiarów cech geometrycznych produktów spożywczych na przykładzie pieczywa typu „kajzerka” i „minikajzerka”
(
Anders A.
,
Kaliniewicz Z.
,
Markowski P.
)
artykuł:
Modelowanie zużycia narzędzi w automatycznych liniach produkcyjnych
(
Skierniewski J.
,
Piatkowski Z.
,
Zebrowski W.
)
artykuł:
Obłuskiwacz do nasion gorczycy
(
Zuk Z.
,
Mieszkalski L.
,
Szczyglak P.
)
artykuł:
Skrobia jako składnik powłok jadalnych
(
Basiak E.
,
Lenart A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.