PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 12 | 3 |
Tytuł artykułu

Uwarunkowania zwiększenia powiązań sektora nauki z przedsiębiorcami agrobiznesu

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
The conditions of increasing the linkages between scientific sector and agribusiness entrepreneurs
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
12
Numer
3
Opis fizyczny
s.247-252,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Ekonomii, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, ul.Żołnierska 47, 71-210 Szczecin
Bibliografia
  • Baczko T., Puchała-Krzywina E., Pieńkowska M. 2008: Innowacyjność przemysłu spożywczego - wyniki badań. [W:] Innowacje i innowacyjność w sektorze agrobiznesu (red. M. Adamowicz). Wyd. SGGW, Warszawa, t. I, s. 105-116.
  • Dzierżanowski M., Rybacka M., Szultka S. 2007: Badanie barier i stymulatorów dotyczących mechanizmów tworzenia i kształtowania innowacji ze środowiska naukowego do sektora przedsiębiorstw - raport wstępny. IBnGR, Gdańsk, s. 7-8.
  • Etzkowitz H., Leydesdorff L. 2001: The triple helix of university - industry - government relations: A laboratory for knowledge based economic development. EASSTReview, nr 14, s. 14-19.
  • Innowacyjność. 2008: Stan innowacyjności, projekty badawcze, metody wspierania, społeczne determinanty. Raport (red. A. Żołnierski). PARP, Warszawa.
  • Jasiński A.H. 200S: Główne bariery transferu wiedzy naukowo-technicznej do przedsiębiorstw, ekspertyza wykonana w ramach PW-004. IPPT, Warszawa-Radom.
  • Metodyka transformacji wyników badań naukowych do zastosowań praktycznych. Raport (red. A.H. Jasiński, D. Ludwicki). 2007: Studia i Materiały. Wydział Zarządzania UW, nr I, s. 25-66.
  • Okoń-Horodyńska E. 2007: Co z polityką innowacyjną w Polsce? [W:] Innowacje w rozwoju gospodarki i przedsiębiorstw: siły motoryczne i bariery (red. E. Okoń-Horodyńska, A. Zacharowska-Mazurkiewicz). Instytut Wiedzy i Innowacji, Warszawa, s. 3-22.
  • Przegląd polityk na rzecz innowacyjności. Kluczowe kwestie i rekomendacje. 2007: OECD, Warszawa.
  • Sokół A. 2009: Wpływ barier na zakres współpracy przedsiębiorstw ze sferą B+R i ich implikacje dla rozwoju innowacji w Polsce. [www.instytut.info/Vkonf/site/33.pdf].
  • Trzciszka T., Nowak C., Chyłek E.K. 2009: Bariery wprowadzania do praktyki w sektorze rolno-spożywczym nowoczesnych technik i technologii. I Kongres Nauk Rolniczych „Nauka-Praktyce”. [www.cdr.gov.pl/kon-gres/files/S.2.1 .pdf].
  • Włodarczyk A., Domańska K. 2008: Innowacje w działalności MSP agrobiznesu. [W:] Innowacje i innowacyjność w sektorze agrobiznesu (red. M. Adamowicz). Wyd. SGGW, Warszawa, t. 1, s. 161-172.
  • Wojnicka E. 2006: Interakcje w procesie innowacyjnym jako czynnik konkurencyjności przedsiębiorstw -publikacja podsumowująca (red. M. Górzyński). Instytut Gospodarki Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, Studia Europejskie, nr 5, s. 9-32.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0c58cdcc-91be-44c9-b822-10cb516a8a42
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.